לא יהיה מופרך להעריך כי עוד היום, או לכל המאוחר בימים הקרובים, יורה היועץ המשפטי לממשלה עו"ד יהודה וינשטיין למשטרה להתחיל בבדיקת הטענות שהעלתה העיתונאית רחלי רוטנר נגד ח"כ ינון מגל מהבית היהודי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
רוטנר טוענת כי נודע לה על מקרים שבהם "חוסר הטאקט" שהפגין מגל בעניינה הפך לנגיעות פיזיות לא רצויות כלפי בנות אחרות. "הבנתי שזה לא היה מקרה חד פעמי", כתבה בעמוד הפייסבוק שלה.
במצב עניינים כזה ברור שיש מקום לקבוע שעל המשטרה לברר האם חלילה בוצעו עברות של הטרדה מינית ואולי אפילו מעשים מגונים. מוסרת המידע היא עיתונאית מוכרת שמזדהה בשמה, עומדת מאחורי דבריה ועל פניו לא נראה שיש לה מניע מיוחד לפגוע בח"כ מגל אלא לחשוף את התנהגותו.
מבין את התסבוכת
תגובתו של מגל מלמדת על כך שהוא מבין היטב את התסבוכת, לא רק הציבורית אלא גם הפלילית, שאליה עלולה הפרשה החדשה להגיע בימים הקרובים. ניתן להבין מתגובתו כי הוא נועץ עם עו"ד או לכל הפחות נתן את דעתו לפן המשפטי של הפרשה. סנגורים פליליים נוטים לייעץ ללקוחות במקרים של טענה בביצוע עבירות מין לצמצמם את יריעת המחלוקת ככל שניתן.
גם באין תלונה, התנהלותה של מערכת האכיפה ברורה וחד משמעית. בשנים האחרונות הורה היועמ"ש לבדוק טענות שהועלו נגד השר לשעבר גדעון סער ובעניין השר סילבן שלום. בשני המקרים לא הוגשה תלונה, אך חוקרי המשטרה נשלחו לבדוק מידע ואף הפצירו בצעירה שעבדה עם השר שלום להגיש נגדו תלונה.
במקרה של גדעון סער, הבדיקה שעליה הורה היועץ המשפטי לממשלה הגיעה בעקבות מכתב אנונימי שנשלח לוינשטיין. הבדיקה של המשטרה העלתה כי מדובר במכתב מזויף וכי לא דבק רבב בהתנהלותו של סער. גם במקרה של השר שלום התיק נסגר.
זכור למשל עניינו של השר לשעבר חיים רמון שבעניינו: שופט בית המשפט העליון מני מזוז, אז היועמ"ש, כי לא היה מגיש נגד רמון כתב אישום אילו היה מודה במעשה, לוקח אחריות על מעשיו ומתנצל. להבדיל, מגל לוקח אחריות. הוא מכנה את רוטנר "ידידה שלו", מתנצל ואינו מכחיש את הדברים. הוא אף מבהיר כי הדברים כלל לא היו אמורים להיאמר.