לאחר שנודע דבר התקיפה מהאוויר של שני יעדים הסמוכים לבירה הסורית היום, תקיפה המיוחסת למטוסי חיל האוויר הישראלי, נשמעו במערכת הפוליטית קולות שטענו כי המהלך בוצע היום משיקולים פוליטיים לכאורה של ראש הממשלה על רקע הבחירות המתקרבות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אלא שתקיפה מהסוג הזה, שכאמור רק מיוחסת לחיל האוויר מבלי שאף גורם ישראלי יאשר זאת, יכולה להתרחש רק כאשר גורמי המודיעין מזהים שיוצא משלוח נשק מסוריה לידי החיזבאללה בלבנון. זיהוי שכזה מתבצע אחרי שמזהים בוודאות את תכולת מחסני הנשק - ואז מקבלים את ההחלטה לפעול. לקשור את זה למציאות הפוליטית זה קצת לא מחובר למציאות הביטחונית.
בשנת 2013 היו חמש תקיפות דומות בשטח סוריה ובמהלך השנה הנוכחית היו עוד שתי תקיפות. בישראל לא מתייחסים לטענות לפיהן חיל האוויר הישראלי אחראי לתקיפות הללו, אולם זהו מצב שלא יכול להימשך עוד ועוד. ייתכן שבשלב כזה או אחר גורמים בסוריה או בחיזבאללה יחליטו להגיב תגובה מסוימת.
לכן, מתקפות מהסוג הזה משולות להליכה על חבל דק: תוקפים בכל פעם שרוצים למנוע העברת נשק מתקדם לידי ארגון הטרור הלבנוני או חדירה של מחבלים לשטח ישראל - זאת אחרי שגורמי המודיעין מצביעים על מידע כזה. כל תקיפה מלווה כמובן בסיכון שתגובה אפשרית, עתידית, עלולה לבוא.