בפיקוד המשטרה מתעקשים שמעצרם וכבילתם באזיקים של מני נפתלי ואלדד יניב בשבוע שעבר היו מוצדקים. כמעט כל מי שאינו נמנה עם צמרת המשטרה או פיקוד מחוז מרכז חושב אחרת, אבל במשטרה סבורים שכל האחרים טועים. על פי התפיסה היהירה הזאת של בכירי המשטרה, טועים גם נציבת שב"ס ובכירי שב"ס שהבינו כי טעו סוהרי יחידת נחשון שאזקו את נפתלי ויניב גם לאחר החלטת השופטת לשחררם.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשב"ס לא מסתפקים בהודאה בטעות: בעקבות האירוע הזה הורתה הנציבה, רב גונדר עופרה קלינגר, לבחון מחדש את כל נושא איזוק העצירים והאסירים, כשהקו המנחה בבדיקה הזאת יהיה בעיקר - מידת המסוכנות שנשקפת מהם. אבל בפיקוד המשטרה סבורים שאין מקום לבחינה מחדש של סוגיה זו גם אצלם. "כשיברח האסיר או העציר הראשון משב"ס כי לא היה אזוק - נראה מה יגידו שם אז על הרפורמה בהנחיות האיזוק", מגיבים בזלזול בצמרת המשטרה.
המפכ"ל רב ניצב רוני אלשיך ואנשיו לא מוכנים לקבל ולהודות שעצם המעצר והאזיקים שהושמו על ידיהם ורגליהם של שני מארגני ההפגנות בפ"ת היו שגויים. בין אם מדובר במפקד התחנה ובין אם זה היה מפקד המחוז ששגו בשיקול דעת מוטעה, מקור השגיאה הוא בעובדה שהכול היה יכול להימנע אם מלכתחילה נפתלי ויניב היו מעוכבים לשלוש או ארבע שעות ואחר כך משוחררים עם אזהרה כתובה לבל ישובו להפר את החוק בהפגנה הבאה. אבל בפיקוד המשטרה לא מוכנים, משום מה, לומר - אולי טעינו.
בדיוק כמו בתחילת הקדנציה של המפכ"ל אלשיך, בהנחיה התמוהה שהוציא להימנע מטיפול בתלונות אנונימיות על הטרדות מיניות של שוטרים, או בהתעקשות של המפכ"ל אלשיך שבה הוא מתמיד עד היום, שהאירוע באום אל חיראן היה פיגוע.
מותר לפעמים, גם לך אדוני המפכ"ל, לטעות. זה בסדר. מניסיון אני יכול להבטיח לך שההערכה כלפיך רק תגבר אם תסכים לומר - טעיתי. אפשר אפילו להסתפק במשהו מרוכך יותר, כמו לומר - "אנחנו בודקים שוב". גם זה יצביע וילמד שהמשטרה היא ארגון קשוב, לומד, פתוח לביקורת ומסיק מסקנות. אתה יודע מה, אדוני המפכ"ל? זה אפילו יהיה אנושי.