בכל הנוגע למזרח התיכון, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מתעקש שהוא האיש שיביא לנו את "העסקה האולטימטיבית". אותו דיל נכסף שרבים וטובים לפניו ניסו ולא הצליחו להביא, היה מוטיב חוזר במהלך ביקורו של הנשיא בישראל. אבל למרות האופטימיות בנוגע לעסקה, לפחות זו היוצאת מכיוון וושינגטון, בכירים ישראלים שנועדו עם טראמפ במהלך ביקורו האחרון בארץ נחרדו מחוסר ההבנה שגילה בסוגיות חשובות על הפרק.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
טראמפ התרברב רבות כי הוא אשף המשא ומתן ואומן סגירת הדילים וכי הצלחת החברה שלו היא הערובה לכך. ואכן הנשיא החליט כי בנושא המזרח התיכון הוא יטפל כמו שהוא מטפל בנושאים רבים תחת אחריותו. בהיותו האיש החזק ביותר בתאגיד "טראמפ" השווה מיליארדים, רגיל הנשיא להנחית הוראות כאלו ואחרות על הכפופים לו ואחר כך להתבשם בתוצאה. גם בעניין המזרח התיכון, טראמפ הנחית את המשימה - להביא שלום למזרח התיכון, על שלושה מיועציו הקרובים ביותר.
ג'ארד קושנר, החתן של טראמפ נקרא למשימה וביחד איתו ג'ייסון גרינבלט שהיה יועץ קרוב של הנשיא והיום משמש כשליחו למזרח התיכון. גם דיוויד פרידמן, עורך דינו של טראמפ בעבר ושגריר ארצות הברית בישראל בהווה, יצטרף למאמצים המדיניים. שלושת היועצים רוצים דבר אחד - למלא את רצון הבוס ולהביא את העסקה האולטימטיבית. זה מה שהם יודעים לעשות ובשביל זה הוא מינה אותם. למרות כל הרצון הטוב שיש לשלושתם קיימת בעיה אחת אותה הם חולקים: ככל שעובר הזמן מתגלה החיסרון העיקרי של השלישייה של טראמפ - שלושתם חסרי ניסיון מדיני.
חוסר הניסיון הזה משפיע כמעט על כל צעד בהליך אותו הם מנסים לקדם, וכשמנסים לפתור את אחת הסוגיות הקשות לפתרון בעולם כולו, אין מקום לטעויות. לצערנו כולנו יודעים שכמו שהפטריות באות אחרי הגשם, כך הטעויות באות עם חוסר הניסיון. לכאורה, מתוך חוסר הוודאות הזה יכול היה ראש הממשלה בנימין נתניהו לנצל את ההזדמנות וליצוק בעצמו את התוכן בעניין אותו דיל שמנסים לרקום בבית הלבן, ולהציע הצעה מדינית משלו. אבל, ובאופן לא מפתיע, ראש הממשלה שלנו מעדיף להתעלם מהסוגיה.