החופש הגדול כבר כמעט מאחורינו - ואחרי ששילמנו אלפי שקלים על קייטנות וציוד לבית הספר - תתכוננו להוצאה הגדולה ביותר: הצהרונים - יוקר המחייה האמיתי בענייני חינוך.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
מדובר במסגרת לילדים בגילאי 3-9 שפועלת מסיום יום הלימודים ועד 16:30-17:00 אחר הצהריים וכוללת ארוחה חמה - מסגרת שהכרחית עבור חלק גדול מההורים שלא יכולים לצאת מהעבודה ב-13:30 כדי לאסוף את הילדים.
וכמה זה עולה? רשויות מקומיות וגורמים פרטיים שמפעילים צהרונים גובים מדי חודש בין 700 ל-1,100 שקלים לחודש, עבור כל ילד. למשל משפחה בראשון לציון, ששניים מילדיה מטופלים בצהרונים. עבור ילד אחד הם ישלמו 964 שקלים לחודש, כלומר 1,928 שקלים לחודש לשני ילדים. כפול עשרה חודשי לימוד - המשפחה תשלם כמעט 20 אלף שקלים בשנה.
ואיפה המדינה אתם שואלים? דו"ח ועדת טרכטנברג, אותה ועדה שקמה בעקבות המחאה החברתית לפני 5 שנים, המליצה לסבסד את הצהרונים בכל רחבי הארץ עד 2016. הוועדה המליצה לסבסד באופן מלא צהרונים בערים העניות ולסבסד חלקית ברוב הערים בארץ.
הרשויות גובות יותר כסף - ומשלשלות אותו לכיסן
העלות המוערכת היא כשני מיליארד שקלים וחצי בשנה - זה לא מעט כסף אבל גם לא כל כך הרבה - משימה שתקציב המדינה בהחלט יכול לעמוד בה. אבל כמו שקורה אצלנו, הוועדה המליצה, הממשלה "מסמסה" את התכנית - ולא הוציאה אותה אל הפועל.
ואם לא התעצבנתם עד עכשיו, שימו לב איך עושים עליכם קופה: לפי הערכה, העלות לילד בצהרון עומדת על 500 שקלים - אז למה הרשויות גובות מאיתנו בממוצע 900 שקלים לילד? הן פשוט לוקחות את הכסף אליהן או לכיס של החברות הפרטיות שמפעילות את הצהרונים. מדובר במס נוסף, תוספת לארנונה שנגבית מהתושבים.
ולא הזכרנו את הצוות שלא תמיד עובר הכשרה מתאימה, ואת הארוחות שהאיכות שלהן בעייתית מאוד. בשורה התחתונה, כשמדובר על יוקר המחיה, סעיף הצהרונים תופס מקום גבוה מאוד בהוצאה של משפחה בישראל - סעיף שעליו ההורים צריכים להיאבק.