אי אפשר להגזים בחשיבות הרגע שבו נעמד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מול רודן צפון קוריאה קים ג'ונג און והושיט לו את היד. זהו רגע היסטורי שייזכר לעד. לא ברור לאן יתקדמו הדברים מכאן אבל זה עוד לא קרה. קים ג'ונג און השלים היום (שלישי) את השאיפה האולטימטיבית של אבותיו, אביו וסבו מקימי השושלת ומייסדי הרפובליקה העממית של צפון קוריאה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מדובר במשפחה ששעבדה מדינה שלמה על תושביה ומשאביה לרווחתם האישית. כדי להבטיח את שרידותם לאורך שנים ודורות, החליט סבו של קים לפתח יכולת גרעינית. קים השלים את התכנית במשמרת של טראמפ וקיבל את כרטיס הכניסה הנכסף למועדון הגרעין.
מי שחבר במועדון הזה הוא בעל זכויות לא מבוטלות. את זה הבין גם דונלד טראמפ וכדי למנוע מלחמה גרעינית החליט טראמפ בדרכו המיוחדת לשנות את כל מה שעשו לפניו ולפעול מלמעה ללמטה (מה שמכונה בעגה הדיפלומטית Top-Down, ולא כפי שהיה עד כה, Bottom-Up).
דונלד טרמאפ לקח הימור. הוא מאמין שבזכות קסם אישי ויכולת עסקית מופלאה שבהם ניחן הוא יצליח להגיע עם קים להסכם שיפרק את צפון קוריאה מהנשק הגרעיני שהיא מחזיקה.
חשוב לציין שהצוות האמריקני המורחב שהגיע לחדר המשא ומתן כלל את היועץ לביטחון לאומי החדש ג'ון בולטון, שנכנס לתפקידו אחרי שטראמפ החל במדיניות הפתיחות כלפי צפון קוריאה. בולטון ידוע בתפיסת עולם ניצית ובחוסר האמון המוחלט שהוא רוחש כלפי צפון קוריאה. כשנשאל בעבר איך הוא יודע מתי הצפון קוריאנים משקרים, תשובתו הייתה: "כשהשפתיים שלהם זזות". מבחינתו, הם תמיד משקרים.
קשה שלא להיזכר היום במדיניות הדטאנט (פיוס) שהוביל נשיא ארה"ב ריצ'רד ניקסון מול סין. בשנות ה-50 וה-60 פיתחה סין את הארסנל הגרעיני שלה. ארה"ב עשתה כל מאמץ למנוע מסין להחזיק בנשק גרעיני ובכלל זה הטילה סנקציות קשוחות ואף פיתחה תכניות לפעולה צבאית נגד מתקני הגרעין בסין. בסופו של דבר ארה"ב החליטה להכיל את סין כמדינה גרעינית ומשם התקדמה לנרמול הקשרים. גם את הודו ניסתה ארה"ב למנוע מלהפוך למעצמה גרעינית ונכשלה.
היום, שתי המדינות האלה שמצויות ביבשת אסיה הן מדינות גרעיניות ומעצמות כלכליות. את חילוקי הדעות ביניהן הן מנסות לפתור באמצעות דיאלוג, כי לשתיהן יש הרבה מה להפסיד. מה שמחזיר אותנו לאירועי היום הזה בסינגפור, להימור שלקח דונלד טראמפ נשיא ארה"ב שיכול להתפתח עכשיו לכל כיוון.