המטרה בסגר על הכפר יטא ברורה - הרתעה והוקעה. עדיין לא ברור אם מדובר בצעד יעיל, אבל מה שכן ברור הוא שבשטחים, הצעד הזה נתפס כענישה קולקטיבית. עיסוק תקשורתי אינטנסיבי מאוד עוסק בסיפור הזה, גם בסגר על יטא, ונקודה נוספת מעניינת היא שלילת האישורים של עשרות אלפי פלסטינים שעמדו להיכנס לישראל לרגל צום הרמדאן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
מדי שנה עשרות אלפי פלסטינים פושטים על ישראל, על מזרח ירושלים - ומשקיעים שם הרבה מאוד כסף, מיליוני שקלים. אנשים ממש אוגרים את הכסף בכדי להוציא אותו בישראל על מסעדות, יציאות, קניות, זה ה"חוץ לארץ" שלהם. סוחרי מזרח ירושלים כבר משמיעים קולות מחאה בהקשר הזה.
לרשות הפלסטינית יש אינטרס עליון לשמור על השקט. אנשי חמאס מחברון מספרים שהם קיבל זימונים בימים האחרונים למנגנוני הביטחון הפלסטינים, בעיקר לביטחון המסכל, שם אומרים להם: "אנחנו רוצים רמדאן שקט, בבקשה תתנהגו בהתאם".
איש חמאס סיפר לי שכשהוא הולך למסגד לתפילה, הוא רואה פרצופים חדשים - סמויים של הרשות הפלסטינית. אותם סמויים של הרשות נמצאים במסגדים בתפילות הרמדאן כדי לשמור על השקט.
בנוסף לכך, מבצעת הרשות מעצרים של מובילי הפגנות. הרשות הפלסטינית הצליחה, למשל, להשתיק את אחד ממוקדי ההפגנות של החודשים האחרונים, אזור קבר רחל, באמצעות המעצרים האלו. ברשות נלחמים בפועל בתופעה הזו של הטרור - ובמקומות מסוימים זה עובד.