"אנו מאמינים בחופש הביטוי כחלק מאבני היסוד של הדמוקרטיה" - כך אמרה ראש עיריית חיפה על הסערה שעורר הפסל "מק-ישו" במוזיאון חיפה. אומן פיני צלב ביצירה את הליצן המוכר של מקדונלד'ס, לדבריו, כדי להמחיש כיצד סמל של תרבות פופולארית זוכה להתייחסות של סגידה דתית.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
הליצן הצלוב מוצג במסגרת התערוכה הביקורתית "סחורה מקודשת "שמתרכזת בתרבות הצריכה וקושרת התנהלות של תאגידים לזו של דתות. מאות מפגינים לא התעמקו במסר: הם בחרו, בתמיכתה של שרת התרבות, להיעלב.
הנעלבים הנסערים ניסו להיכנס בכוח למוזיאון, זרקו בקבוק תבערה ופצעו שוטרים. ראש העיר החדשה כנראה נבהלה מהווליום והדורסנות ובחרה להסיר את היצירה. ליצן נוסף שמוצג בדמותו של בודהה ויצירות דומות נוספות יוכלו להישאר בינתיים.
מי שמבקר בבית כנסת יודע שהוא עשוי להיתקל באמירות נחרצות - למשל נגד התבוללות. בתוך כנסייה אתם יכולים לצפות למסרים מיסיונריים. מי שבוחר לראות סדר עולמי עשוי להיתקל בדעות – שלי. כמו האיורים המאתגרים על מוחמד בעיתון הצרפתי "שארלי הבדו" לפני ארבע שנים, הליצן הצלוב הוצג במרחב תרבותי של חופש יצירה וביטוי – במוזיאון. אם התרבות לא הייתה מעוררת רגש ומחשבה לשם מה היא שם?