ארה"ב היא המממנת הגדולה ביותר של הרשות הפלסטינית. מאז נחתמו הסכמי אוסלו מימן משלם המסים האמריקני את הרשות ב-5.2 מיליארד דולר במצטבר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הכסף הרב הזה מוגדר באתר הקונסוליה האמריקנית במזרח ירושלים כ"סיוע הומניטארי". סעיפי הסיוע הם: כוחות חירום והצלה, מים ותברואה, ממשל ודמוקרטיה, חינוך, בריאות, יזמות, תשתיות וכמובן גם סיוע ביטחוני.
הכסף מגיע לפלסטינים בין היתר מהסוכנות האמריקנית לפיתוח בינלאומי (USAID) - כ-400 מיליון דולר בשנה האחרונה. חלק נוסף מגיע כתקצוב של סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטי פלסטין (אונר"א) דרך האו"ם, גם כן בסכום של 400 מיליון דולר בשנה.
חלק אחר של הסיוע - כ-50 מיליון דולר - מגיע ישירות אל הרשות הפלסטינית, בעיקר לצורכי אימון, מימון ותחזוק כוחות הביטחון הפלסטיניים. מעניין לציין שאחרי מבצע "צוק איתן" העבירו האמריקנים לעזה סכום של 10 מיליון דולר לצורך פינוי הריסות ושברים שנגרמו כתוצאה מההפגזות וההפצצות של צה"ל.
כדי למנוע זליגה של הסכומים הללו לגורמי טרור, הקימו האמריקנים מנגנוני פיקוח ובקרה, שלפי דוח שהוגש לאחרונה לקונגרס – עובד כמו שצריך. בהתחשב בכך שהשטחים הפלסטיניים מקבלים את הסיוע הגבוה ביותר בעולם לנפש והוא מיועד בעיקר לצרכי קיום בסיסיים וביטחון, יש הטוענים שהקיצוץ בסיוע האמריקני יגדיל את האיום לא על הפלסטינים בהכרח, אלא דווקא על ישראל.