שעות לאחר פרסום המלצות המשטרה נגד ראש הממשלה, היועץ המשפטי לממשלה אמור לקבל את התיק היום (רביעי). מנדלבליט כבר היה אמור לקבל את חומרי החקירה אתמול, בזמן בו פרסמה המשטרה את ההמלצות. ליועמ"ש לא צפויות הפתעות גדולות בתיק - אך הדרך מכאן ועד להגשת כתב אישום, בכפוף לשימוע, עוד ארוכה.
לכל העדכונים על המלצות המשטרה בתיקי 1000 ו-2000:
"ההמלצות מופרכות, לא יהיה כלום"
מוזס: "מאמין שהתיק נגדי ייסגר"
מתקפה נגד העד לפיד: "שטינקר"
גבאי על ההמלצות: תם עידן נתניהו
עמית סגל: המשטרה החליטה ללכת על כל הקופה
"מכה מבישה לראש הממשלה נתניהו"
כחלון על ההמלצות: רק היועץ יקבע
מנדלבליט כבר מכיר את התיק, לאחר שליווה את חקירות נתניהו ברזולוציה מאוד גבוהה יחד עם פרקליט המדינה שי ניצן. היבט מיוחד בתיק הזה: פרקליטת מחוז תל אביב למיסוי וכלכלה, ליאת בן ארי, לא רק ליוותה את התיק באופן אישי אלא הייתה שותפה פעילה בחלק מהחקירות. בן ארי נסעה בין היתר ללונדון על מנת לחקור את מילצ'ן.
המעורבות הגבוהה של היועמ"ש והפרקליטות בתיק אומרת למעשה שמנדלבליט, שצריך לקבל החלטות בתיק הזה, לא יגלה בהמלצות המשטרה או בתיק שיועבר אליו פרטים שהוא לא הכיר עד כה או לא היה ער אליהם.
למרות זאת, הפרקליטות כדרכה תקיים ישיבות רבות - וייתכן שידרשו השלמות חקירה. מכך עולה שרחוקה הדרך לכתב אישום בכפוף לשימוע, מכיוון שמדובר בלוח זמנים ארוך ושונה לגמרי מכפי שהכרנו עד כה.
בהליך השימוע, כל חשוד מקבל את כל חומר החקירה ומקבל זמן מהמדינה להיערך לשימוע. מדובר לרוב בחודשים ארוכים. במקרה של חקירות נתניהו עו"ד יעקב וינרוט, פרקליטו של נתניהו, צפוי לומר: "הלקוח שלי אינו לקוח רגיל. אם לאזרח רגיל הפרקליטות מאשרת 3-4 חודשים ללמוד את החומר - הרי שלראש הממשלה מגיע לפחות כפול".
יש לכך הסבר פשוט: נתניהו לא יכול לשבת בישיבות עבודה מול הפרקליטות בכל יום, ועל כן סביר להניח שזמן השימוע יהיה ארוך. כתוצאה מכך ניתן להסיק שאם יוגש כתב אישום, מדובר בטווח של למעלה משנה.