תנו חופש גם לאבות: חופשת הלידה בישראל אורכת כ-15 שבועות. חופשה זו לא בדיוק, "תקופת לידה" אולי יותר. ושיעור האבות שמנצלים אותה? ממש אפסי, 0.4% בלבד. בעיקר כי אפשר לקחת חופש רק אחרי 6 שבועות - ורק במקום האמא, לא בנוסף. מה כן יש? חמישה ימי חופשת מחלה שאפשר לנצל, וכמובן חופשה שנתית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בעולם כבר הצליחו להעלות את שיעור האבות שיוצאים לחופשה. איך? פשוט עם תקופה משלהם, רק להם. לא על חשבון הנשים, על חשבון המדינה. אז איפה ישראל נמצאת ביחס לעולם? במקום גרוע מאוד.
לפי מחקר של שדולת הנשים, המדינות המובילות בחופשת אבא הן קוריאה ויפן - מעל 50 שבועות בתשלום. שוודיה עם 14 שבועות. ממוצע מדינות ה-OECD מכובד - 8 שבועות. וישראל? 0. לצד מדינות נוספות כמו קנדה, ארצות הברית ואיטליה.
גם כשבוחנים כמה מדינות מוציאות על הטבות להורים טריים, אנחנו מאחור - אפילו אם לוקחים בחשבון שבישראל יש בממוצע 3.1 ילדים למשפחה. מדינות כמו הונגריה, סלובניה וצ'כיה לפנינו.
אז עכשיו משרד ראש הממשלה בוחן האם סופסוף ישנו את זה, האם גם אבות יקבלו תקופה משלהם לא רק כי הם גם הורים, אלא גם כי זה תורם למשק, לתעסוקה, להקטנת פערי שכר בין נשים לגברים. כן, זה כבר לא רק מאבק מסורתי של אימהות, אלא גם של האבות. גם להם מגיע.
על כך ועוד בסדרת הכתבות "המפתח השוודי", המשודרת השבוע במהדורה המרכזית ב-20:00
לפרק הראשון בסדרה - ה"סוד" להורות מושלמת גרסת שוודיה - לחצו כאן