לאחר שהנשיא ראובן (רובי) ריבלין העליב את ידידינו באוסטרליה, כשביטל את הביקור שתכנן לערוך שם, עשה עכשיו ראש הממשלה בנימין נתניהו שגיאה קשה נוספת - ופגע בשכנה הגדולה של אוסטרליה, אינדונזיה. בעצתו של מנכ"ל משרד החוץ דורי גולד, החליט נתניהו למנוע משרת החוץ של אינדונזיה, רטנו מורסלדי, לבוא לרמאללה.
לעדכונים נוספים ולהעברת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
היא נדרשה לאישור ישראלי לעבור בגשר אלנבי, כדי להגיע לטקס מינויה של מהא אבל-ששה, אשת עסקים פלסטינית, לקונסולית הכבוד הראשונה של אינדונזיה ברשות הפלסטינית. מרסלדי הייתה צריכה לקבל יחס אחר מאיתנו, ובאינדונזיה ראוי שנטפל ביתר רגישות. זוהי המעצמה האסלאמית הגדולה בעולם, ובה כ-240 מיליון אזרחים. טיסה מקצה אחד לקצה אחר של המדינה אורכת שבע שעות. אינדונזיה אף הבהירה בשבוע שעבר שלא תחרים סחורות מישראל ואף לא את ישראל עצמה. מרסלדי הביעה תמיכה ברעיון שתי המדינות, לאמור: הכרה במדינת ישראל.
כבר כיום, חרף היעדר הקשרים הדיפלומטיים בין ישראל לאינדונזיה, יש בין המדינות סחר של רבע מיליארד דולרים, וכ-500 צליינים נוצרים ומוסלמים מגיעים לירושלים מדי שנה. כמי שביקר בז'קרטה ושוחח עם ראשי המשטר שם, אני מעיד שיש סיכוי גדול להתקדם בהדרגה בטיפוח הקשרים ההדדיים. אבל במקום לקבל את מרסלדי בזרועות פתוחות, עם שטיח אדום ושיירה בוהקת - חסמו בפניה את השערים, וחבל!
אילו ניתן לה לבוא, התקשורת האינדונזית הייתה מסקרת את קבלת הפנים הישראלית. שום נזק לא היה נגרם אם מרסלדי הייתה באה לרמאללה, עשרה ימים לאחר שאבו מאזן היה באינדונזיה. חרף זאת, שוב הצליחה ישראל לסנוט ולהעליב, וכל זה מדווח שם בהרחבה. הכל כמובן נעשה בתואנה שיש להקפיד על הדדיות. דהיינו: אם מרסלדי נוסעת לרמאללה עליה לעצור גם בירושלים.
גורמים ישראלים אומרים כי בנובמבר 2015 סוכם שמרסודי תיפגש בארץ גם עם מנכ"ל משרד החוץ, אך שרת החוץ האינדונזית בחרה לפתע להתעלם מהסיכום וביקשה לבוא במסוק ירדני לרמאללה, ולא להיפגש עם אף ישראלי.
ובכל זאת, זהו ניסיון אווילי להכריח את האינדונזים ללכת בקצב מהיר מזה שהם מסוגלים לו. כצפוי, הניסיון לא הצליח. ישראל אינה יכולה להרשות לעצמה טעויות גסות כל כך.