שבע-שבע. זה מניין המדינות שבהן ניצחו שני המתמודדים המובילים בשתי המפלגות הילרי קלינטון ודונלד טראמפ בתום מניין קולות הבוחרים בבחירות המקדימות שהקיימו אמש, יום שלישי הגדול, ב-13 מדינות בארצות הברית.
לעדכונים נוספים ולהעברת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
סתם קוריוז: צרוף מקרים של מספרים זהים, אבל ראוי לאזכור משום שזה שם המשחק בכל שלביה של מערכת הבחירות בארצות הברית - צירוף המספרים. מספר האלקטורים שיצברו המועמדים לנשיאות ביום הבחירות שיחול השנה בשמונה בנובמבר. מספר הצירים שיצביעו עבור המתמודד שרוצה להיות מועמד בוועידת המפלגה שכל אחת מהמפלגות תקיים בקייץ, מספר הצירים שבהם זוכה כל אחד מהתמודדים בכל אחת ממערכות הבחירות המוקדמות בכל אחת מהמדינות. סיפור של מספרים.
השיטה האמריקנית מכבידה עוד יותר משום שהכללים לצירוף המספרים אינם אחידים. עד כה התנהלו הבחירות במדינות שמחלקות את הצירים באופן פרופורציונלי. כך מובילה הילרי קלינטון באופן משמעותי על פני ברני סנדרס 1,055 מול 418. טראמפ מוביל ביחס מתון יותר 315 מול 205 לקרוז ו-106 לרוביו.
אבל שימו לב למה שהולך לקרות בעוד שבועיים בדיוק, שוב יום שלישי. הבחירות המקדימות מגיעות למדינות שבהן השיטה קובעת ש"המנצח לוקח הכל". מכיוון שכך נראה שבזירה הדמוקרטית ברני סנדרס איבד את היכולת המתמטית להביס את קלינטון בהמשך הדרך למרות שהוא עדיין לא מוותר.
בזירה הרפובליקנית זו בדיוק הסיבה שטד קרוז, שכרגע ממוקם במקום השני אחרי דונלד טראמפ, מרקו רוביו שבמקום השלישי ואפילו וג'ון קייסיק, שממוקם במקום הרביעי, לא מוותרים וממשיכים להשקיע ולנסות. לא ניכנס כאן לצירופי המספרים האפשריים, אבל בהנחה שטראמפ ימשיך לנצח בשבועיים הקרובים במדינות שמחלקות את הצירים, והיחס יישמר מהרגע שהכדור עובר למדינות הגדולות שמעניקות את הצירים כולם למנצח, הגלגל יכול להתהפך.
הבעיה כרגע היא שכל אחד מהשלושה משוכנע שאם רק השניים האחרים יפרשו אזי יונח הניצחון בידו. אבל חשוב לזכור שבניגוד לרושם המתקבל משלל הדיווחים זה עדיין לא נגמר. מבחינת המספרים, שהם אמרנו שם המשחק, ניתן עדיין להביס את טראמפ.