תשומת הלב אמש התנקזה אל וושינגטון והמאבק על השליטה בקונגרס. פחות או יותר כצפוי, הרפובליקנים כבשו את בית הנבחרים, בעוד שהדמוקרטים שימרו רוב זעום בסנאט. אבל במקביל, ב-37 מדינות נערכו אתמול בחירות למשרת המושל - ולכך צפויה להיות השפעה לא פחות משמעותית על הפוליטיקה האמריקנית. וגם בזירה הזו, לדמוקרטים לא היו יותר מדי סיבות להתנחם.
נכון, הנשיא אובמה ומפלגתו יכולים להצביע על כמה הישגים. בקליפורניה, למשל, נבחר מושל דמוקרטי. גם מסצ'וסטס הייתה כנראה מקור לשמחה אתמול בבית הלבן: דיבאל פטריק, המושל האפרו-אמריקני הראשון של המדינה וחברו של אובמה, הצליח לשמור על הכיסא.
אולם בשורה התחתונה, הדמוקרטים ספגו שורה של הפסדים במדינות מפתח במירוץ לנשיאות. עם סיומו של סיבוב הבחירות הנוכחי, כולם מנסים להעריך כיצד ישפיעו התוצאות על ההתמודדות לנשיאות ב-2012. תוצאות הבחירות למשרת המושל נכנסות לתוך ההערכות הללו: בבחירות לנשיאות, המושל יכול לרתום לטובת המועמד לנשיאות את המנגנון המקומי ולסייע למאמץ המפלגתי.
באוהיו, מדינת מפתח בדרך לבית הלבן, הצליח המועמד הרפובליקני להביס מושל דמוקרטי. גם במישיגן, איווה, וויסקונסין ופנסילבניה איבדו הדמוקרטים את משרת המושל. לרפובליקנים ישנם הישגים גם בדרום ארה"ב, למשל בטנסי ובניו-מקסיקו. ובפלורידה כמו בפלורידה, המאבק צמוד - אבל בינתיים המועמד הרפובליקני מוביל גם שם.
למושלים שנבחרו אמש צפויה השפעה משמעותית במיוחד: בשנה הקרובה יחולקו מחדש אזורי הבחירה, תהליך המתבצע פעם בעשור. למרות שלכאורה מדובר בתהליך טכני ואפור, יש לו השפעה עצומה על סיכוייהם של מועמדים מהמפלגות השונות לזכות בבחירות. במדינות רבות למושל ישנה השפעה כלשהי על התהליך, מה שמנבא שחורות עבור הדמוקרטים.
הנשיא אובמה ניסה לסייע למועמדים הדמוקרטים למשרת המושל, אך אתמול התברר שלא תמיד בהצלחה. לצערו, ב-2012 כבר יהיו פחות מושלים דמוקרטים שיוכלו להחזיר לו טובה.
הכותב הוא דוקטורנט למדע המדינה באוניברסיטת הרווארד, מסצ'וסטס