תוצאות סקר חדשות 2 שפורסמו הערב (חמישי) מבלבלות כמעט כמו תוצאות "צוק איתן". גם כאן אין מנצח ברור וגם אין ממש מפסידים.
הצטרפו לדף הפייסבוק של עמית סגל
נפתלי בנט הוא המרוויח הגדול: הוא השיג ארבעה מנדטים נוספים לעומת הסקר הקודם, קיבע את מעמדו של הבית היהודי כמפלגה השנייה בגודלה בסקרים, והעפיל למקום השני בהתאמה לראשות הממשלה אחרי נתניהו. יחד עם ליברמן שהתחזק, נוצר לנתניהו איום אסטרטגי מימין, קודם כל בקבינט של ימי המלחמה ועכשיו בטור הסקרים. תסמכו עליו שהוא לא יישאר חייב.
נתניהו יכול להתנחם בשביעות רצון גבוהה מתפקודו כראש ממשלה, 58% מהציבור הישראלי, ומהאבק שהוא מותיר לכל מתחריו בשאלה מי הכי מתאים להנהיג את המדינה. הליכוד עצמו, לעומת זאת, מתחזק רק במנדט בודד, ל-23. זה קורה כיוון שמערכת הבחירות בישראל איננה אישית. מעריכים את נתניהו, אבל מצביעים לאחת מהמוני המפלגות האחרות. זה כאב ראש לראש הממשלה במיוחד כשמבינים מה קרה כאן: האהדה שצבר במרכז-שמאל הביאה לו מנדטים מהעבודה ומכחלון, אבל באותו זמן הוא איבד כמות כמעט זהה של מצביעים ימניים שרצו להמשיך את המתקפה בעזה.
כשמדברים על ביטחון, הכלכלה נדחקת: משה כחלון שלא פקד אף אולפן לעומת עשרות הראיונות של כל אחד ממתחריו העתידיים מאבד שלושים אחוז מכוחו, ויאיר לפיד ומפלגתו יורדים למקום החמישי בלבד. הסיפור הכלכלי עוד יחזור, אבל ללפיד אלו לא בהכרח חדשות טובות: תקציב המדינה הבא יכלול תוספת נאה לביטחון ולכן מעט מאוד בשורות למעמד הביניים.
האם חל שינוי טקטוני בחברה הישראלית? מהסקר עולה שהציבור הוסיף שבעה מנדטים לימין, אבל ספק אם זז ימינה בעמדותיו. רוב בציבור סבור שאבו מאזן התחזק בחודש האחרון ושהסיכויים להתקדמות במשא ומתן עם הפלסטינים עלו.
הסקר עוסק בשאלה - מה היה קורה לו הבחירות נערכו היום. ובכן, לא היום, לא מחר ולא בקרוב. יושב ראש ישראל ביתנו ששפע ביקורת על מהלכי הממשלה מבהיר היום: לא אפרק את הקואליציה הזו כל כך מהר. גם בנט השמיע התחייבות דומה לאחרונה, וכיוון שללבני אין לאן ללכת וללפיד יש תקציב להעביר, זה אומר שהבחירות עדיין רחוקות למדי.