בעולם הספורט יש משפט שאומר "לא חשוב התוצאה אלא ההשתתפות". אותו הכלל נכון גם לשיחות המתנהלות בין ישראל לפלסטינים. להשתתפות יש יתרונות רבים, גם לצד הפלסטיני וגם לצד הישראלי, לכן ה"טורניר" יוארך עד ינואר-פברואר 2015. עכשיו זו פרוצדורה, נוסחה או מתווה, כנו זאת איך שתרצו. השיחות לא נועדו לתכלית כלשהי ואכן, הן חסרות תכלית וגם לא תהיה תכלית. בינתיים, משחקים ונהנים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לצד הפורש והמפוצץ יש חסרונות, לצד המשתתף ישנם יתרונות רבים. בצד הפלסטיני, אבו מאזן מביט אחורה, שם יריביו - חמאס ואויביו הפוליטיים - נושפים בעורפו. אין ביכולתו להגיע להסכם ונראה כי אין בו את תעצומות הנפש לשם כך. מצד שני, אם הוא מחליט לפוצץ את השיחות, הוא יאבד את תמיכתן של ארה"ב ואירופה. בנוסף, לא יהיה לו מה להציע כי הוא התנגד ומתנגד, גם היום, למעשי אלימות. ניתן לציין זאת לזכותו אך אם הוא לא מציע פעולה מזוינת, תקווה או תהליך, אין לו מה להציע כלל.
מן הצד השני, ראש הממשלה בנימין נתניהו נמצא בעמדה דומה לשל שותפו למשא ומתן. ברגע שהנטל מוטל על ישראל, כפי שעשה ג'ון קרי השבוע שהטיל מידה רבה של אחריות לכישלון על ישראל, הרי אנחנו מבודדים ומוכים מארה"ב ועד אירופה. לפיכך, יש אינטרס דו צדדי להמשך ה"טורניר" הזה.
רבים תוהים לשם מה מזכיר המדינה האמריקני הטרוד בזירות שונות בעולם, מאפריקה, דרך אירן ועד אוקראינה, משקיע מאמצים בלתי נלאים בשיחות. ג'ון קרי הוא אדם שוחר טוב ובאנשים כמותו יש רכיב נאיבי בבסיסם. הוא מאמין כי ישראל היא מוקד סכסוך שמשפיע על העולם וכי סכסוך זה ניתן לפתרון. נראה כי הוא האדם היחיד, שפועל בתום לב ובאמונה שלמה להשכין שלום בין ישראל לפלסטינים. אינני יודע אם הוא אובססיבי, אך אין ספק שהוא מחויב לשליחות.