אם יש שגריר אמריקני חדש במדינה שלכם, תהיו נחמדים אליו. המשרה שלו כנראה עלתה הון. בארצות הברית יש מסורת ארוכת שנים - להציב בבירות הנוחות ביותר בעולם את התומכים הנאמנים ביותר של הנשיא. המסורת הזו ממשיכה גם תחת שלטונו של הנשיא אובמה.
בבדיקה קצרה מתברר ש-19 מהאנשים שהוא מינה לשגרירים, גייסו למען מסע הבחירות שלו כ-5 מיליון דולר. "יותר מידי עמדות רגישות מעבר לים מאוישות על ידי מגייסי הכספים של אובמה", כותב הדיפלומט הוותיק מרק דילן ומוסיף כי "פרוטקציה היא הסיבה לבחירה בלתי מתקבלת על הדעת של מאיישי המשרות".
ארגון "סודות גלויים" חשף כמה מהמינויים השנויים במחלוקת של מגייסי הכספים הנמרצים: האיש החדש של ארצות הברית בבליז שבמרכז אמריקה, יהיה וינאי ת'ומלפאלי, שותפו של הנשיא לחדר בתקופת הקולג'. ת'ומלפאלי, על פי הדיווחים, אחראי לגיוס של 100 אלף דולר לקמפיין של אובמה.
גם לאירופה נשלחו נציגים "רווחיים": השגריר החדש בשוודיה לדברי הארגון הוא מת'יו בארזון, תורם נדיב מאוד למפלגה הדמוקרטית שגייס יותר מ-500 אלף דולר למסע הבחירות של אובמה. בשוויץ הוצב סוכן מכוניות מוורג'יניה בשם דונלד בייר, שגייס יותר מ-500 אלף דולר לקמפיין של אובמה ועוד 245 אלף לטקס ההשבעה והנשפים הנלווים שנערכו לכבודו של הנשיא.
בפוליטיקה האמריקנית הכסף לא רק מדבר - הוא גם נוסע לטייל
אך מסתבר שהתופעה של הזו כל כך מוכרת בארצות הברית, עד שאף אמריקני לא מופתע או כועס. נדמה שלאיש לא אכפת שהמשרות האלו "נמכרו" עוד לפני תחילת מסע הבחירות והוצעו בהתאם להצלחת גיוס הכספים.
הנשיא אובמה בחר בתגובה דיפלומטית למינוי הדיפלומטים במדינות בשונות. בהתייחסות הפומבית שלו לעניין, אמר אובמה שהאנשים שמונו ראויים לתפקידים כמו הדיפלומטים המקצוענים. "אמריקה ברת מזל שאלו הם האנשים המכובדים שמייצגים אותה מעבר לים", אמר הנשיא אמר כשהכריז על סבב המינויים והדגיש כי "ניסיונם נאמנותם והכישרון שלהם יהיה בעלי ערך עבור אמריקה".
פעם ביליתי ערב "פוקח עיניים" עם עורך דין עשיר שמונה על ידי נשיא אחר לכהן כשגריר בבירה נורדית. הוא לא הבין את השפה המקומית ולא ידע יותר מדי על המדינה, אבל אמר שהוא נהנה מהמינוי מפני שהמדינה כה קטנה והוא יכול "להקיף אותה בשתי ידיו".
אחד ממגייסי הכספים של אובמה בדרכו לשם עכשיו. כמו הנציג הקודם הוא גילה ש"הכסף מדבר", ובפוליטיקה האמריקנית העכשווית - הוא גם מטייל.