הסיכוי של המתעמל הישראלי אלכס שטילוב למדליה בתרגיל הקרקע גבוה - אבל זו לא הנקודה. עד עכשיו המדליות של ישראל הושגו בענפים כמו שיט, ג'ודו וקיאקים, אבל בסוף, האולימפיאדה עברו רוב האנשים בעולם מסתכמת בענפי השחייה, האתלטיקה וההתעמלות - וההישגים שהציגו הספורטאים הישראלים שם אתמול הם כבר רמה אחרת לגמרי.
אתמול בתחרות הקרב רב השיג שטילוב בתרגיל הקרקע את הציון הכי גבוה מכל המתחרים, אחרי שבשנים האחרונות הוא הביא מדליה מכל תחרות חשובה שבה השתתף - עובדה שיכולה להקפיץ את הספורט האולימפי הישראלי דרגה אחת למעלה.
לגבי השחיין יעקב טומרקין, שהעפיל לגמר לאחר שהגיע אתמול שמיני בסיכום הכללי במקצה 200 מטרים גב, הסיכויים למדליה קלושים. שחייה בניגוד לענפים אחרים היא ענף מדיד, וקשה להאמין שהשחיין השמיני והאחרון בו יזכה פתאום במדליה. אבל גם זו לא הנקודה.
במשך שנים דיברו על יעקב טומרקין כאחד הסיכויים הטובים של ישראל להביא מדליה אולימפית מאז הגיע לפנימיית המחוננים בווינגייט בגיל 13. מלבד הנתונים הטבעיים שלו, יש לו מוסר עבודה גבוה מאוד. להיכנס למים לבד, לשחות במשך שש שעות בכל יום ולוותר על חוויות כנער בן 16 בשביל משהו שיקרה כשהוא יהיה בן 24, מעידה על מחויבות בלתי נתפסת.
עובדה נוספת שהופכת אותו לספורטאי אדיר, היא הגישה שקוראת לא להסתפק במועט. הוא לא רוצה להיות ראש לשועלים כמו הרבה ספורטאים ישראלים שחוגגים כל מדליה, ומעדיף להיות מהאריות המובילים. את הגישה הביאה בזמנו הג'ודאית יעל ארד שהתאכזבה לאחר שזכתה "רק" במדליית כסף, וגם במקרה שלו טומרקין, האווירה בביתו דוחפת אותו לזהב.
חשוב להבין שהרבה יותר אנשים בעולם שוחים מאשר אלו שעוסקים בגלישת רוח, ולכן להיות מקום שמיני בעולם בשחייה הוא הישג גדול יותר מכל מדליה שנביא בשיט.