אני לא יודע אם "ברית הזוגיות" היא פתרון טוב לזוגות, אבל פתרון נהדר לפוליטיקאים במצוקה. 10 שנים מאז שטומי לפיד המנוח הגה את המונח הזה, דורות של פוליטיקאים גדלים על ההבטחה הזו. מתי זה קורה בדרך כלל? כשהם נקלעים למצוקה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
זה מה שקורה ליאיר לפיד: בספר ההפעלה של יושב ראש "יש עתיד" כתוב: "אם נקלעת לצרות בנושאים הכלכליים, היכנס להתכתשות עם החרדים". איך אני יודע?
יש הסכם קואליציוני. זה אולי המסמך החשוב ביותר שכתב יאיר לפיד יחד עם הליכוד. הוא היה אז מלך העולם. מה שרצה - הוא קיבל. וזה גם מההסכמים הקואליציוניים המפורטים ביותר שהיו. יש שם תקציבי מעונות, ניצולי שואה וכן הלאה. מה יש על דת ומדינה? כלום. שום דבר במשא ומתן הקואליציוני לא התייחס לנושאי דת ומדינה: לא ברית הזוגיות ולא התחבורה הציבורית בשבת. למעשה, יש רק סעיף אחד: זכות וטו ל"בית היהודי" בנושא.
זהירות, ספויילר! לעולם לא תהיה ברית זוגיות בקואליציה הנוכחית. כל עוד לפיד לא אומר 'על זה אני מפרק ממשלה', אז גם אין משמעות לכל הצעות החוק האלו.
ועוד דבר: לא שמענו מילה בנושא הזה מלפיד עד היום. בניגוד אליו, ח"כ מאיר שטרית ממפלגת התנועה, הביא לוועדת שרים וחקיקה לפני ארבעה חודשים הצעה הרבה יותר רזה. לא הופיע שם למשל נושא ההומואים והלסביות. אבל מי הפיל את הצעת החוק? ניחשתם נכון. יש עתיד.
ב"יש עתיד" אומרים היום שהם הפילו את ההצעה בזמנו כי הם רצו הצעה יותר נרחבת. למה הדבר דומה? שיביאו לממשלה את סיפוח מעלה אדומים, והשר בנט יגיד "לא. אני רוצה קודם כל לספח את כל יהודה ושומרון, ואת דמשק".
לסיכום, שום דבר אמיתי לא ייצא מהצעת החוק הזאת שגם בתוך "יש עתיד" היו עליה חילוקי דעות כבדים. רק הערה אחת נשארת: יאיר לפיד במצוקה כרגע, והוא זקוק נואשות להישג.