ההתנצלות של מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי היא תוצאה ישירה של לחץ פוליטי פנים אמריקני של הקונגרס והארגונים היהודיים כמו הליגה נגד השמצה ואיפא"ק. מי שמניע אותם כמעט באופן אוטומטי הם מקורביו של ראש הממשלה נתניהו, שהקפידו לשמור על שתיקה הפעם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גם אם במקרה זה הם לא עשו זאת באופן ישיר או עקיף אלא פשוט נתנו לסערה התקשורתית לעשות את שלה, בוושינגטון זה נתפס כמהלך ישראלי מאחורי הקלעים. ההתנצלות של קרי נובעת גם מתוצאת הדברים שאמר - הפלסטינים ובראשם אבו מאזן ועריקאת אימצו את דבריו.
האמת? הוא בכלל לא היה צריך להתנצל. דבריו אמנם הובילו לשרשרת התבטאויות לא נחוצות, אבל במהותם - זו אפילו לא עמדה פוליטית, אלא מציאות אפשרית. אם לא יהיה פיתרון של הפרדה לשתי מדינות ותהיה מדינה אחת לשני העמים - הרי שהיא תאבד את הרוב היהודי שבה בהדרגה, או שתהיה מדינה עם הפרדה, אפרטהייד. אם כבר, אולי קרי היה צריך להתנצל בפני ראש הממשלה נתניהו על כך שאמר שרק שינוי פוליטי בישראל יוכל להביא לחידוש המשא ומתן.
בנוסף, קיימת עוד מחלוקת עם ארצות הברית. גורמים בכירים בישראל טוענים שההתבטאויות של קרי ואובמה בעניין ממשלת האחדות הפלסטינית לא תואמות הסכמה של ירושלים עם וושינגטון שפורסמה בעיתון "ניו יורק טיימס".
על פי הדיווח, ישראל וארצות הברית הסכימו כי במקרה של ממשלת אחדות פלסטינית, חמאס יצטרך להכיר בישראל ולהימנע מאלימות. לא דרך טכנוקרטים או שליחים בממשלה, אלא התנועה עצמה. גם בעניין זה - המשך יבוא.