כעת, כשאמריקה יודעת מי הם המועמדים לנשיאות, נערכת תחרות קטנה וצנועה יותר לתפקיד סגן הנשיא. הנשיא ברק אובמה צפוי לרוץ עם סגנו הנוכחי ג'ו ביידן. והמועמד הרפובליקני מיט רומני צפוי לבחור לעצמו בשבועות הקרובים - מישהו לרוץ איתו.
כבר עכשיו, כמה דמויות מרכזיות במפלגה הרפובליקנית, לפתע מצטרפות לקמפיין של רומני. הם התראיינו לכלי תקשורת בנושא הבחירות והדגישו באוזני הכתבים והמראיינים הישגים ודעות. לא מדובר בתחרות או בקמפיין רשמי, אלא רק בפרץ של פעלתנות פוליטית שנועד לסמן למועמדים - "אני פנוי להצעות".
רומני עדיין לא זכה רשמית במועמדות המפלגה, אך השבוע הוא ביסס את היתרון העצום שיש לו מול מספר הולך וקטן של מתחרים, כשניצח בחמש מדינות נוספות. גם אלו המתמודדים מולו מנסים להתבלט. עם זאת, רומני לא יערוך מסע בחירות לתפקיד הסגן , אלא שיבחר אותו בעצמו.
איפה את שרה פיילין ?
"ההחלטה שאתה עושה כמועמד לנשיאות היא הבחירה הראשונה שאתה עושה ברמה הנשיאותית , הבוחרים בודקים היטב על פי מה אתה בוחר", אמר השבוע סגן הנשיא לשעבר דיק צ'ייני, והוסיף: "זה מראה לציבור את סדר העדיפויות שלך, מה חשוב לדעתך".
התפקיד בעצמו אינו חשוב, הוא סמלי ברובו והציבור לא ממש מתעניין בפועלו של סגן הנשיא. דוגמה לכך הוא ג'והן ננס גיימר, סגן הנשיא בשנת 1930, שכמעט ונשכח מהתודעה הלאומית, מלבד המשפט שאמר על הרוק והדלי.
סגן הנשיא מתמנה לנשיא כאשר הנשיא המכהן לא יכול לתפקד מסיבה מסוימת. בפועל, סגן הנשיא נוהג להציבעצמו בעמדה נוחה לקראת המרוץ לתפקיד הנשיא. שבעה מתוך 11 סגני נשיאי ארה"ב שניסו לרוץ לתפקיד במסגרת המפלגתית, זכו בו בסופו של דבר.
בשנים האחרונות האמריקנים נדהמו, נסערו ולפעמים גם השתעשעו ממועמדים פוטנציאלים לתפקיד. דוגמה לכך היא שרה פיילין השמרנית, שהפכה לכוכבת פוליטית כשרצה לתפקיד סגניתו של ג'ון מקיין הרפובליקני. הסיפור שלה מונצח בספרים, בסרטים ובסדרות טלוויזיה.
בעוד זמן קצר אנחנו נראה את הדבר האמיתי, ונתרגש לקראת הגעת מועמד חדש לתפקיד הלא כל כך חשוב הזה.