מחפשים מתנה מושלמת לחגים? במיוחד לפני ראש השנה, סיגל ריבה ממליצה לכם על ספרים שייגרמו לכם לחייך, לחשוב ולפתח תיאבון.
קאפקייקס/ ויולה גורן
תעזבו אתכם מאוכל אורגני, מנבטוטים ומקינואה. הטרנד החדש הם ה"קאפקייקס" מין עוגות קטנות אישיות מצופות במגוון ציפויים וצבעים. קארי בראדשו טרפה אותן ב"מנגוליה" הניו-יורקית, פה אנחנו יכולים למצוא אותן בכמה חנויות קונספט ומאפיות בוטיק.
אחת מהחנויות האלה היא של השפית ויולה גורן שגם הוציאה ספר המוקדש כולו להכנת ה"קאפקייקס". הספר עצמו פשוט ונוח בלי לאבד את הפוזה של "עוגות הגביע" האלה. מומלץ בחום כמתנה לחובבי אפייה וגם לעושים את צעדיהם הראשונים במטבח.
והנה טעימה מהספר, קאפקייקס מיוחדים לראש השנה (ואם תוסיפו תפוח מגורר למעלה הרי קיבלתם גם את טעם ה"תפוח בדבש"):
קאפקייקס לראש השנה (16 קאפקייקס גדולים או 48 קאפקייקס קטנים)
החומרים:
¾ כוס מים
1 שקיק תה ארל גריי
3 ביצים
½ כוס סוכר
½ כוס דבש
¾ כוס שמן קנולה
¼2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
½ כפית ציפורן טחון
½ כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
לציפוי גבינת השמנת והקינמון:
1 כוס (240 גרם) גבינת שמנת
1 כוס אבקת סוכר
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כף שמנת מתוקה
1 כפית קינמון
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות קאפקייקס במנז'טים מנייר.
בסיר קטן מביאים את המים לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את שקיק התה ומניחים למים להתקרר לטמפרטורת החדר. מוציאים את שקיק התה.
בינתיים, מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר והדבש במשך כ-5 דקות במהירות בינונית עד שהתערובת אוורירית וצבעה בהיר
מוסיפים בהדרגה את שמן הקנולה ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, הקינמון, הציפורן, הג'ינג'ר ואגוז המוסקט.
מוסיפים את תערובת הקמח ואת התה לקערת המיקסר לסירוגין, וממשיכים לערבל במהירות בינונית עד שהתערובת אחידה (יש להיזהר מערבוב יתר).
מעבירים את הבלילה אל התבניות וממלאים כל שקע עד ¾ מגובהו.
אופים 30-25 דקות לקאפקייקס גדולים או 17-15 דקות לקטנים, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
שמים את התבניות על גבי רשת מתכת ומניחים לקאפקייקס להתקרר לטמפרטורת החדר.
מכינים את הציפוי: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את גבינת השמנת ואבקת הסוכר עד שהתערובת אוורירית וצבעה בהיר. מוסיפים את מיץ הלימון, השמנת המתוקה והקינמון ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
מצפים את הקאפקייקס ומגישים מיד, או מאחסנים בקירור בכלי אטום עד יומיים.
מצב משפחתי/רלי אברהמי ואבנר אברהמי
יש לי מנהג מדי ערב עצמאות - מיד אחרי שמדליקי המשואות אומרים את דברם ומדליקים את המשואה, אני תכף מתחילה לשפצר את הנאום שלי... הוא כמעט קבוע, משתנה רק בהתאם למקום עבודה או לשינויים במשפחה. אבל הבסיס מוכן ואיתן - מחכה לרגע האמת בו יזניקו אותי בשנייה האחרונה להחליף מישהו.
את אותו מנהג פיתחתי גם בכל פעם שקראתי את "מצב משפחתי" של רלי אברהמי ואבנר אברהמי. אחרי שקראתי בעיון את קורות המשפחה המצולמת, עצמתי את עיני והתחלתי למקם את משפחתי בחלק של הסלון הביתי שהכי אהוב עלי.
ואיזה כיף שהם הוציאו עכשיו את טורי המדור בספר אחד! במשך סוף שבוע שלם קראתי וצחקתי ובכיתי והתענגתי על הישראליות התמימה שכל כך מיטיבה לבצבץ בין המילים ודרך התמונות. הספקתי לקרוא רק על 25 משפחות, אבל השארתי את הספר בסלון וכל הזדמנות אני קוראת עוד קצת. מתנה נפלאה והכי ישראלית לראש השנה.
הערות ותגובות ניתן לשלוח ל- sigalr@news2.co.il