כמה מהאנשים העשירים והחזקים ביותר בארצות הברית מתנגחים עכשיו ומנהלים ויכוח על כסף. בעולם יש טריליוני דולרים שמושקעים בתוצאות הוויכוח הזה.
על הפרק השאלה איך וושינגטון יכולה למנוע עוד משבר בשוק האשראי, משבר כמו זה שנוצר כאן לפני שנתיים והורגש ברחבי העולם. "אנחנו צריכים לעשות כל מה שאנחנו חייבים לעשות כל מה שאפשר כדי להבטיח שלא נראה משבר נוסף", אמר השבוע הנשיא אובמה. "זו הסיבה שאני נלחם על העברת רפורמות בוול סטריט וצעדים להגנת הצרכן". הרפורמות של אובמה יפעילו פיקוח ונהלים על מערכת הבנקים האמריקנית ועוד מוסדות פיננסיים שמנהלים קשרים עסקיים עם משקיעים ומדינות בכל העולם.
זו תעשייה שעדיין מכניסה הון עצום, אבל גם די הרבה בעיות. השבוע, הרגולטורים האשימו את גולדמן זאקס, אחד מבתי ההשקעות הכי אגרסיביים ורווחיים בשוק הפיננסי העולמי, בהונאת ענק של משקיעים. בינהם כמה מהבנקים הגדולים ביותר באירופה.
בגולדמן אמרו שהמהלכים היו "נטולי כל כוונה רעה", הרבה מאוד גבות הורמו אחרי ששמעו את הטענה הזו. הם הודיעו שהרווחים לשלושת החודשים הראשונים של השנה הסתכמו ביותר מ 3.4 מיליארד,למרות מצבה הרעוע של הכלכלה האמריקנית.
בית הנבחרים כבר העביר הצעת חוק שתשנה את הדרך שבה עושים עסקים בוול סטריט, השבוע יערך דיון נוסף בסנאט. הדמוקרטים מתכוונים לאמץ את הרפורמות, הרפובליקנים מתכוונים להתנגד.
לוביסטים ומנהלי החברות הגיעו לוושינגטון כדי לנסות לשכנע את חברי הסנאט. במפלגות האמריקניות בעזרת ארגונים כמו מועצת הצרכנים האמריקנית השקיעו יותר ממיליון דולר בשבוע, על פרסומות טלוויזיה שמציגות את דעתו של האזרח האמריקני.
הממשל של אובמה נתקל בקשיים רציניים בהרבה כשניסה להעביר את הרפורמות במערכת הבריאות, הוא הצליח במשימה ההיא, למרות ההתנגדות. עכשיו הוא ניגש לטפל בעוד תעשייה, או יותר נכון בדרך בה התעשייה הזו עושה את הכסף שלה, ומה התעשייה הזו עושה - עם הכסף שלך.
תכניתו של ג'ונתן מן - Political Man - משודרת ביום שישי ב-20:30 ובשבת ב-22:00 ברשת CNN