ארצות הברית בעיצומה של מערכת בחירות. משרתו של הנשיא אובמה לא עומדת אמנם למבחן הבוחר, אבל הבחירות הללו קריטיות עבורו ועבור אמריקה, משום שהן עשויות לספק לנשיא ימים שקטים של המשך בחקיקה ובמימון. אבל כמו שזה נראה עכשיו, הן יציבו מול אובמה אופוזיציה לוחמת ואולי אפילו יקפיאו יוזמות שאובמה לא הספיק לממשן.
במה שמכונה "בחירות אמצע הכהונה", יוצאים אזרחי ארצות הברית לבחור את נציגיהם לקונגרס. על הפרק - קצת יותר משליש ממושבי הסנאט, המונה מאה חברים, וכל 435 המושבים בבית הנבחרים. בחלק מהמדינות נבחרים גם מושלים, ואפילו ראשי עיר, אבל מרכז הדרמה היא הגבעה שבוושינגטון הבירה.
מהאבות המייסדים עד הנשיא אובמה
כדי למנוע ריכוז כוח בידי גוף אחד, חצו אבות האומה האמריקנית את הפרלמנט האמריקני לשני בתים: בית הנבחרים - שם יושבים נציגים מכל מדינה על פי גודל האוכלוסייה שבה, ונבחרים לתקופת כהונה של שנתיים. כל חוק שמתקבל בארצות הברית , תקצוב או הדחה צריך לעבור את אישורו של הבית הזה.
הנבחרים לסנאט נבחרים לתקופת כהונה של שש שנים, אבות האומה קבעו שתפקידו של הסנאט הוא "ייעוץ ואישור" של מדיניות או חקיקה. הסנאט מחזיק בסמכויות בלעדיות - כמו אישור או דחייה של אמנות בינלאומיות, מינוי שופטים, שגרירים ועוד. כאן יושבים שני נציגים מכל מדינה, ללא קשר לגודלה.
עבור הנשיא אובמה, תחילתו של חודש נובמבר מציין כנראה את סופם של הימים הטובים. אחרי שנתיים של משבר כלכלי ארצות הברית של 2010 , היא כבר לא אותה מדינה אופטימית.
הסקרים טוענים שהבוחרים עומדים להעביר את השליטה בקונגרס ליד הרפובליקנים, אפילו אם בין המועמדים של המפלגה עומדים אנשים שנלקחו היישר "ממסיבת התה של שרה פילין בארץ הפלאות". נראה שאובמה עומד לסבול משיתוק - בגלל הרעש מהשכנים.