המשבר בבית החולים הדסה רחוק מסיום ומשרד הבריאות הגה תוכנית חדשה במטרה להתמודד עם המצב. לפי התוכנית 120 מיליון שקלים יועברו לטובת הצלת בית החולים. אך המקור לכסף הוא בתי החולים הממשלתיים - אלו שגם נתונים בגירעונות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי התוכנית, בתי החולים שאמורים להעביר את הכסף הם תל השומר, איכילוב, וולפסון, ברזילי, הלל יפה, פורייה, זיו ובית החולים הממשלתי בנהריה. מה שמשותף למרבית המוסדות הללו, מלבד תל השומר, היא העובדה שכולם נתונים בגירעון כלכלי גדול.
נשאלת השאלה מה ההיגיון לקחת מבתי חולים שממילא נמצאים בגירעון ולהעביר לבית חולים שהגירעון שלו יותר גדול? השמיכה נורא קצרה - אם נמשוך במקום אחד, מקום אחר יישאר חשוף.
יו"ר פורום מנהלי בתי החולים הממשלתיים, פרופ' שמעון רייסנר, פנה במכתב להנהלת משרד הבריאות במילים הללו: "הצעד הזה, באם יבוצע, הוא חמור ביותר מבחינת השפעתו על ציבור המטופלים. חייב להיות ברור למקבלי ההחלטות ולציבור שקיצוץ נוסף בתקציבי בתי החולים יפגע ישירות ובאופן מידי באזרחי ישראל".
הדסה הוא לא בית החולים היחיד שנמצא במצוקה
רק לפני מספר ימים דיווחנו ב"תוכנית חיסכון" שיש בתי חולים ממשלתיים בהם המצוקה כה גדולה, שאין אפילו כסף לשלם על מזון ותרופות - לא רק הדסה שרוי בקשיים. מצוקתו אכן גדולה יותר, אבל לא רק הוא.
ברור שצריך להציל את בית החולים הדסה אך האם זהו הפיתרון? במשרד הבריאות לא הכחישו את הדברים: "כידוע בימים אלו יושבים כל הצדדים כדי למצוא פיתרון בר קיימא בנושא 'הדסה'. כל הצדדים יצטרכו להירתם ולתרום למאמץ. משרד הבריאות יעשה הכול כדי שבתי החולים לא ייפגעו".
על אף תגובת משרד הבריאות, ברור כי בתי החולים ייפגעו מהמהלך וכך גם השירות הניתן לאזרחים. מצבם של בתי החולים מוגדר כקשה, אך הוא רק ילך ויחמיר. אמנם החורף כבר מאחורינו אך הזיכרון מהעומסים שהיו בתקופה הזו עדיין טרי.
רק לפני מספר ימים דיווחנו על זמני המתנה חריגים לקבלת תור - שנה, שנתיים ושלוש בבתי החולים הציבוריים. ייתכן שזמני ההמתנה האלו יחמירו נוכח התוכנית המוצעת. המצב קשה והתמונה עגומה.