שני מועמדים לנשיאות ארצות הברית ממשיכים במירוץ צמוד מאוד. כעת, ברק אובמה מפנה את תשומת הלב לנקודה העשירה, אך החלשה של המועמד הרפובליקני מיט רומני - החברה השנויה במחלוקת שבה הרוויח מיליונים. "הסוגיה הזו לא הרסנית, היא חלק מהדיון שאנו מנהלים במסע הבחירות הזה", הסביר אובמה.
רומני הוא ממייסדי "ביין קפיטל", חברה שהפכה את בעליה ומנהליה לעשירים מאוד לאחר שקנו, ארגנו מחדש ואז מכרו מאות חברות אחרות. האבטלה בארה"ב עומדת היום על קצת יותר מ-8%, ורומני מציג את ההצלחה הכלכלית שלו כהוכחה ליכולותיו לשפר את מצבה של ארצות הברית אם יבחר לנשיא.
לטענתו, החברה שייסד הצליחה לייצר 100 אלף מקומות עבודה, הצהרה שמומחים ועיתונאים לא הצליחו לאשר. בריאיון למגזין "טיים" אמר רומני שכנשיא, הוא יצליח לייצר עוד משרות רבות: "אני יכול להגיד לכם שבתקופה של ארבע שנים, על ידי הוצאה לפועל של המדיניות הכלכלית שלנו, אצליח להוריד את רמת האבטלה ל-6% ואולי אפילו פחות".
כלכלה למתחילים - פוליטיקה לחכמים
אך אובמה מנסה להפנות את ניסיונו הכלכלי של רומני - נגדו, ומצביע על אותם האנשים שאיבדו את משרותיהם לאחר התערבות החברה של רומני. אנשי הקמפיין של אובמה שידרו השבוע פרסומת ממפעל פלדה בקנזס שנקנה על ידי החברה של רומני, ופשט את הרגל. אובמה בחר שלא לספר שהמפעל פשט את הרגל שנים אחרי שרומני עזב את החברה, והדגיש ש-750 עובדים נותרו ללא עבודה.
אובמה חתום גם על אתר אינטרנט שמרכז את עדויות וחשבונות של חברות מכל רחבי ארצות הברית שנפגעו מחברת "ביין". "'ביין' השקיעה ב-350 חברות, וחלק קטן מהחברות האלו נכשלו", אמר אדוארד קונארד שעמד בראש החברה. "זו קריקטורה כלכלית", הוא אומר על ניסיון ההתקפה של אובמה.
אבל אולי מדובר בפוליטיקה חכמה. הקשר בין "ביין" לאובדן מקומות עבודה, עשוי להפוך את האבטלה לסוגייה שדווקא תפגע ברומני. המספרים האלה מזכירים לבוחרים כל הזמן את עושרו של רומני - ששווה בין 190 ל-250 מיליון דולר.
הבחירות לנשיאות יערכו רק בנובמבר, אבל כבר עכשיו אפשר להבין שאובמה צריך לגייס את השפעות חברת "ביין" לצרכיו. על פי סקר של CNN לאובמה יש 47% תמיכה, מול רומני עם 45%. 2% ההבדל נמצאים בתוך תחום הסטייה של הסקר, ולכן המירוץ נמשך בכל הכוח.
תכניתו של ג'ונתן מן, Political Mann, משודרת ביום שישי ב-20:30 ובשבת ב-22:00 ברשת CNN