אחרי שטיפל בבעיות בבית, עסקיו של הנשיא פנו לעולם המוסלמי.
עיראק: אובמה חייב את כהונתו כנשיא, בחלקה, להתנגדות הנחרצת למלחמה בעיראק. עכשיו, הוא מתכנן להוציא את הכוחות האמריקנים הלוחמים. אבל עיראק כל כך מסוכנת, שאובמה נאלץ לשמור את ביקורו במדינה בסוד. כשהוא מוקף בטבעת אבטחה אמריקנית, השאלה היחידה שעולה היא האם הכוחות האמריקנים בכלל יכולים לפרוש?
אפגניסטן: אובמה הפך את המלחמה הזו למלחמה שלו, נחוש לנצח, מבטיח למנוע מטרוריסטים למצוא מקלט על אדמת אפגניסטן. גם אחרי שבע שנות לחימה, השגת האתגר מוטלת בספק. חלק מהאמריקנים סבורים שאפגניסטן תהפוך להיות ה"וויטנאם של אובמה".
פקיסטן : ממשל אובמה רואה בפקיסטן כבסיס לאנשי המיליציות האפגנים ושדה קרב בפני עצמו. חמושים מאיימים על היציבות במדינה ועל בטחון הגרעין של פקיסטן. מה התגובה הטובה ביותר עבור אובמה?
אירן: טהרן כנראה מפתחת תכנית גרעין. היא מתעקשת שהמטרות שלה הן מטרות של שלום, אבל מומחים במערב מפקפקים. אובמה התחייב לבחון כל אופציה "כולל אופציה צבאית" כדי למנוע מאירן להחזיק נשק גרעיני. האם הוא יאלץ לעמוד בהתחייבות הזו?
טורקיה: המדינה המוסלמית היחידה בברית נאט"ו - טורקיה מייצגת אופציה של מדינה מודרנית שהייתה מוטרדת ממלחמתה של ארה"ב בטרור, אבל עדיין מעוניינת לעבוד עם המערב. אמריקה מוכרחה לזכות בחזרה באמון הרוב המוסלמי המתון.
הפלסטינים: כל שיחה על היחסים בין וושינגטון לעולם המוסלמי, מובילה בסופו של דבר למקם אחד. ברשימת האתגרים, ההתקדמות בנושא הפלסטיני הוא האתגר שהמוסלמים בעצמם בוחנים יותר מכל. ההצלחה עשויה להיות רחוקה, אבל הצלחה באתגר הזה תהדהד לדורות הבאים בעולם כולו.
לאובמה יש מדיניות שאפתנית אליה הוא מכוון במהלך כהונתו. שש המדינות המוזכרות מעלה נמצאות קרוב לראש סדר העדיפויות.
תכניתו של ג'ונתן מאן - Political Mann - משודרת ביום שישי ב-20:30 ובשבת ב-22:00 ברשת CNN.