הנתונים שפרסמו באיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית חושף תמונת מצב מטרידה. כדאי להתחיל במה שקורה בתוך המשטרה, הגוף שאמון על שמירת החוק והגנה על האזרחים. אז מה קורה בתוכו?
בשנה האחרונה חל זינוק של 31% במספר התלונות שהוגשו למח"ש בנושא זה: 89 תלונות לעומת 68 בשנה שלפניה. אבל שימו לב לנתונים המטרידים הללו - יותר מבמחצית (54%) מהתלונות שהוגשו למח"ש כלל לא נפתחה חקירה. ב-26% מהתלונות נפתחה רק "בדיקה". במעט התיקים שכן נפתח - 87% מהם נסגרו ללא כתב אישום.
והנה מספר בלתי נתפס - רק ארבעה שוטרים נדונו למאסר בגין עבירות מין בשנה שעברה.
ומה קורה בצבא? גם שם המצב מייאש. חלה עלייה של 82% במספר התלונות לעומת 2015. סך הכול מדובר ב-2,425 תלונות על פגיעה מינית שהתקבלו בשנה שעברה. גם בצבא, כמו שהראנו פה לא פעם, נוטים לפתור את התלונות בתוך הבית - 30% מהתלונות הופנו לטיפול בתוך היחידה. רק 17% מהתלונות הופנו למצ"ח.
ומה לגבי מי שכן מוגשת נגדו תלונה? 70% מכתבי האישום מופנים כלפי חיילי חובה, וזה למרות שהם מהווים רק 47% מכלל התלונות. כן, הבנתם נכון - ככל שעולים בדרגה, הסיכוי שיוגש נגדך כתב אישום נמוך יותר.
תכף מוקמת בישראל ממשלה חדשה, אז הנה משהו שכדאי שיופיע על סדר היום שלה: לייצר מרחב בטוח עבור נשים, וגם גברים אמיצים, שהחליטו כבר להתלונן - אבל לא זוכים לטיפול הראוי בתלונה שלהם.