לסרטון יוצא הדופן מזירת התפיסה של שני המחבלים מהפיגוע באלעד, ולסרטונים מן הסוג הזה, יש חשיבות עליונה בניסיון של ישראל להתמודד עם גל הטרור הנוכחי. סרטון של 30 שניות בלבד, בו נראה אחד המחבלים מתוחקר על ידי איש שב"כ שניות אחרי שנתפס, מנפץ במידה מסוימת את ההילה הכמעט מיתית סביב אותם מחבלים.
במכונת התעמולה המשומנת של "גורמי ההתנגדות", ובראשם חמאס בעזה – לסרטוני הפיגועים עצמם ולהאדרת דמותם של מבצעיהם יש חשיבות עליונה. אלה הופכים בתוך רגע להיות גיבורים ומודל לחיקוי עבור צעירים פלסטינים אחרים: מי שהצליחו להביך את ישראל, לחדור לתוכה ללא פחד ולהרוג את בניה ממרחק קצר. גם לאקט הבריחה יש תפקיד חשוב בכתרים שנקשרים לראשיהם – של מי שהצליחו להימלט ולהצליח להתל באויב הכל יכול כמעט - כוחות הביטחון הישראליים, ובראשם צה"ל והשב"כ.
בדרך כלל בסרטונים או בתמונות שנפוצים ברשת מיד אחרי הפיגוע הם מוצגים כאריות – אמיצים, חסרי חת ופחד, חכמים ומתוחכמים ביותר. סביב תמונותיהם נולד לו מערך ויזואלי עשיר – משתילים נשקים לידיהם אם אין תמונות בנמצא עם נשק, את ראשיהם מעטרות ציפורים ושמש היוצרת הילה גדולה - מה שמזכיר את הוויזואליה שליוותה את המחבלים המתאבדים במהלך האינתיפאדה השנייה. אגב, הנחת המוצא בצד הפלסטיני היא שהשב"כ והצבא יגיעו לכולם בסופו של דבר, אם אלה לא ייהרגו במהלך הפיגוע. זה עניין של שעה, יממה או כמה ימים – לא יותר מזה. השליטה של כוחות הביטחון בשטחים, גם המודיעינית, היא כמעט אבסולוטית. לפיכך בכל פיגוע ברור למבצעים שאם לא ייהרגו במהלכו – ייתפסו מיד אחריו.
לכן, דווקא באמצעות סרטונים כמו אלו שפורסמו היום מרגע התפיסה, ישראל יכולה להילחם בתופעת החקיינות הזו. משום שהדמות המשתקפת בסרטון הזה שונה 180 מעלות מהדמות האלוהית שמצוירת בדרך כלל – מבצע הפיגוע נראה פה עלוב, חלש, מסכן, מפוחד. צדק, במידה רבה, צריך להיראות – ולא רק להיעשות. יש לכך חשיבות גדולה במלחמה על התודעה.