במקביל לפרסום האזהרות לישראלים מפני פיגוע איראני קרוב בטורקיה, מתקיימות שיחות בין ירושלים לאנקרה. לאורך כל הדרך הייתה ישראל גלויה עם הטורקים – מהקריאות להימנע מהגעה לאיסטנבול ועד להנחיות החדשות שלפיהן יש להישאר בחדרי המלון ולא לפתוח לזרים.

בישראל יודעים שמדובר באירוע שעלול לפגוע תדמיתית בטורקיה מבחינת התיירות הישראלית, אבל ניסו למזער את האירוע ולהפוך אותו לנקודתי ככל שאפשר: ההנחיות התמקדו בעיקר באזהרת המסע לאיסטנבול, בעוד ששאר הערים בטורקיה היו בסיכון נמוך יותר.

_OBJ

מה שקורה עכשיו זה שהדיפלומטיה עוברת לפסים גלויים יותר. אתמול שוחח הנשיא הרצוג עם הנשיא ארדואן וביום חמישי ייסע שר החוץ לפיד לפגישה עם מקבילו באנקרה.

מהשיחה עם הרצוג, שמציין החודש שנה לכהונתו ואף ביקר בטורקיה ונועד עם ארדואן, עולה שהטורקים מעריכים את שיתוף המידע של ישראל. בשיחות עצמן מועבר מידע מודיעיני וביטחוני בין הצדדים – טורקיה משתפת את ישראל במודיעין שהיא אוספת, וישראל מעדכנת אותה על המידע שבידיה.

תשומת הלב אתמול ניתנה לעצם קיום השיחה בין הרצוג לארדואן, אבל חשוב לשים לב שבהודעה שהוציא בית הנשיא לא נכתבה המילה "איראן" אף לא פעם אחת. זאת למרות שברור שאנשי הרפובליקה האסלאמית הם אלו שמנסים לפגוע בישראלים.

"נשיא המדינה הודה על המאמצים לסיכול פעולת טרור על אדמת טורקיה", נכתב בהודעה מטעם בית הנשיא. "בשיחה הדגישו השניים את התרומה הגדולה של שיתוף הפעולה לאמון הנבנה בין הממשלות והעמים. בשיחה הדגיש נשיא המדינה כי טרם הוסר האיום ויש להמשיך במאמץ המשותף לסיכול הטרור".

הסיבה להיעלמותה של הרפובליקה האסלאמית מהודעתו של הרצוג היא שטורקיה לא רוצה לתקוף את איראן פומבית בעצמה, ולא לקשר את המתיחות הביטחונית לאיראן בהכרח. ארדואן מבחינתו נתן הנחיות לכל גורמי הממשל שלו לשתף פעולה והיה מאוד נחרץ עבור תחושת הביטחון של הישראלים. המטרה בשיחות כרגע היא להוקיר תודה לממשל הטורקי ועל שיתוף הפעולה ברמה הביטחונית.