משטרת ישראל, מפקדיה ושוטריה, מפכ"ליה וניצביה, הרוויחו ביושר את היעדר האמון של הציבור בה. מה הציבור מצפה מהמשטרה? להעניק ביטחון אישי - בבית, בשכונה ובדרכים, אוזן קשבת בעת צרה ומצוקה, הגינות, אנושיות, אמינות ואדיבות. בכל הפרמטרים הללו משטרת ישראל כשלה פעם אחר פעם, וצר המקום מלהכיל את התיאורים המצמררים על הפשע המשתולל בכל מקום, הנשק הלא-חוקי, פיצוצי כלי הרכב, הקרבות בין משפחות הפשע. כל זה לא נוטע ביטחון אישי. ממש לא. מספיק להיזכר בתשובה של השוטר במוקד לצעירה תקווה סבאן ז"ל, שהתחננה לתשומת לב למצוקתה הנפשית.
כעת נחשפה גם פרשת הריגול המשטרתי. השוטרים והקצינים הם אלה שאחראים לתחושת הציבור שהארגון הנקרא משטרת ישראל איבד את זה, שקווים אדומים נחצו בשרירות לב, בטיפשות או בתמימות. זה לא ארגון שבנוי לשמירה על הסדר הציבורי והביטחון האישי. לכן, צריך לחשוב על מישהו שמסוגל לבוא למשטרה, לפרק, להרכיב, לבנות מחדש ולהוביל את הארגון הזה כדי שיממש את ייעודו במדינה דמוקרטית.
בעבר, בעקבות אירועי קיצון, ידעו ארגונים גדולים לחשוב מחוץ לקופסה: בעקבות רצח רבין, הובא עמי איילון לעמוד בראש שב"כ המוכה ולשקמו. בעקבות מלחמת לבנון השנייה, הובא גבי אשכנזי לצה"ל כדי להיות רמטכ"ל משקם.
גם עכשיו זוהי שעת חירום, ונחוצה החלטה על איש שהוא משלב של תבונה, מנהיגות, יושר אישי ואמינות. האם יש אחד כזה בתוכנו? אולי כן. רב אלוף (במיל') גדי איזנקוט.
>>> אבי גוט הוא יועץ אסטרטגי