הסרטון המחריד המתעד את ד"ר אנה רימבורג ז"ל ברגעיה האחרונים, כשהיא פוסעת להנאתה בטיילת טבריה כשלפתע קורס עליה עץ דקל ופוגע ישירות בראשה, לנגד עיניהם של בני משפחתה, זעזע את מדינת ישראל. בני המשפחה הגישו השבוע תביעת ענק נגד עיריית טבריה וחברת ביטוח "הפניקס" בסכום כולל של למעלה מ-2.5 מיליון שקלים. "קל לשער מה היה קורה אילו היה העץ מתמוטט וקורס על קבוצת ילדי בית ספר או גן שטיילו באזור", נכתב בכתב התביעה. עם הגשת התביעה אמרו בני משפחתה ל-N12: "אנחנו מתכוונים למצות עד תום את ההליכים האזרחיים נגד עיריית טבריה, ובמקביל לעקוב באופן שוטף אחר ההליך הפלילי. הכולבמטרה שייעשה צדק עם זכרה". במשפחה הוסיפו ותקפו את העירייה: "בשל רשלנות קשה חרב גורלה של משפחה מאושרת. התנערות העירייה מאחריותה למוות כה טרגי ומיותר הינה מקוממת ופסולה. ואין בה דבר זולת בריחה מאחריות".
- אנה נהרגה מקריסת עץ הדקל בטבריה, המשטרה ממליצה לסגור את החקירה
- אנה רימבורג נהרגה מקריסת עץ: "נלקחה מאיתנו בפתאומיות"
התאונה הקשה התרחשה בסוף חודש ספטמבר. ד"ר רימבורג, בעלה ואחד מבניה המתגוררים בעיר רחובות הגיעו לחופשה באזור. בעת שסיירו בטיילת, סמוך למתחם חב"ד, קרס עץ הדקל והרג את אנה במקום. לאחר האירוע שוחח בנה דוד עם N12 ואמר בצער: "אני לא מאמין שאני כותב את זה בכלל. אימא שלי היפה, אנה, נלקחה מאתנו בפתאומיות מוחלטת".
לאחר התקרית, עיריית טבריה שלחה למקום אגרונום שיבדוק את העץ, בכדי להבין מדוע קרס בפתאומיות. בבדיקה לא נמצא זכר לחדקונית הדקל, מזיק שפוגע בעץ ונחשד תחילה כגורם לתאונה. כמו כן, החוקרים לא מצאו רשלנות של גורמים אחרים, ועל כן הוחלט להמליץ לסגור את החקירה. גורמים מטעם משפחת רימבורג מסרו כי הם אינם מקבלים את ההחלטה. לטענתם, לא הגיוני שבתוך פחות מחודש נחקרו כל הגורמים האחראים מעיריית טבריה. "קיבלנו בתדהמה ובחוסר הבנה מוחלט את הדיווח על המלצת המשטרה לסגור את התיק", מסר בנה דוד רימבורג. "לא ננוח ולא נשקוט עד שהאחראים למותה המזעזע והמיותר של אימי, שכל כך חסרה לנו, יבואו על עונשם". הבן הוסיף: "אימי רק הלכה לה לתומה בלב הטיילת בטבריה כשהעץ המסיבי פשוט מחץ אותה למוות, מוות שזימנה רשלנות העירייה. הזמן הקצר שעבר מרגע האסון ועד לקבלת ההחלטה להמליץ על סגירת התיק מוכיח לנו כי המשטרה סימנה את המטרה מראש, והחליטה להעדיף את טובת אנשי העירייה על פני חקר האמת ובטיחות הציבור".
לאורך כתב התביעה מציגים התובעים טענות קשות נגד התנהלות העירייה באשר להתנהלותה בתקופה שקדמה לאסון: "האירוע הסתיים באסון כבד, אך לתדהמת התובעים וכפי שהתגלה להם לאחר התאונה, הוא בהחלט לא היה האירוע הראשון אשר קרסו בו עצים באזורים הומי אדם בשטח שיפוטה של העירייה. מתברר שבמהלך השנה שקדמה לתאונה, קרס בשטחה עוד עץ אחד לפחות, ורק בנס לא היו נפגעים בגוף. ממצאי הנתבעת אחרי אותו מקרה העלו כי מדובר היה באחד מתוך לא פחות מ-15 עצים מסוכנים שנכרתו מיד לאחר שהוגדרו על ידי העירייה בעצמה כ"מסוכנים", כ"חלשים וחלולים" ואפילו כאלה המהווים "סכנה מוחשית" אשר 'עלולים ליפול ברוחות החורפיות'".
עו"ד גיורא אבן צור ואביתר קציר, שהגישו את התביעה בשם המשפחה, מסרו כי: "דקות לאחר האסון הטרגי עיריית טבריה הזדרזה להכריז כי מדובר בלא פחות מאשר "כוח עליון" ובאסון שלא ניתן היה למנוע. מדובר בטענת כזב. נוכיח בבית המשפט כי לא רק שלא היה מדובר באירוע חד-פעמי ובלתי צפוי, אלא שהתאונה הייתה כמעט בבחינת כרוניקה עם סוף ידוע מראש. שרשרת מחדלים בלתי נתפסת של עיריית טבריה הביאה להתמוטטות עץ התמר ענק הממדים על ראשה של ד"ר רימבורג ז"ל. מעבר לפיצוי הכספי שתובעת המשפחה, יתמקד ההליך בניסיונה של המשפחה, לכל הפחות, למנוע את האסון הבא. המשפחה חותרת לקביעה ברורה של בית המשפט שלאחריה יופנם סוף סוף שרשות מקומית אינה רשאית לטמון את ראשה בחול ושהיעדר פיקוח מקצועי על עצים באזורים ציבוריים ברחבי העיר הוא בגדר הפקרות, אם לא ממש פצצה מתקתקת".
בועז יוסף, ראש עיריית טבריה, אמר בשיחה עם N12 כי אמנם כתב התביעה טרם הגיעה למשרדי העירייה וכאשר תגיע התביעה יתייחסו אליה בכובד ראש, אולם מסר כי "המשטרה שכרה אגרונום מטעמה שיבחן האם העץ היה חולה במחלה כלשהי או שהעץ הזה יכול היה ליפול בעקבות כשל כלשהו. האגרונום קבע כי העץ לא היה חולה בחדקונית הדקל, היו עליו עלים חזקים וירוקים, העץ נגזם שלושה חודשים קודם לכן, ראיה לכך שהיה מדובר בעץ ללא פרי, ואת הענפים היבשים גזמו. אנחנו לא יודעים, למרות שניסינו להגיע לחקר האמת, מה הסיבה שהובילה לקריסתו. אנחנו נלמד את התביעה שהגישה המשפחה, היא תידון בבית המשפט, ונראה אם היה פה כשל. אם אגרונום לא ידע בדיעבד מה גרם לכשל, איך אנחנו נוכל לדעת?"