חודש הגאווה הוא הזדמנות טובה להיזכר שלמרות שהשנה היא 2021, למרות שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית ורואים עצמנו מערביים, עדיין קיימות בתוכנו אוכלוסיות מופלות ומודרות, כמו קהילת הלהט"ב. לצד האפליה הברורה ממנה סובלים חברי וחברות הקהילה, אי אפשר להתעלם מהדרך הארוכה שעשינו בנושא מבחינת שוויון זכויות וסטיגמות חברתיות. לכן חשוב כל כך לציין שגם בתוך הקהילה הזו יש אוכלוסיות שיותר קשה להן, ולא תופתעו לגלות שגם הפעם מדובר בנשים.


 
לנשים לט"ביות (לסביות, בי-סקסואליות וטרנסג'נדריות) קשה יותר, פשוט מעצם היותן נשים. אם תוסיפו על כך השתייכות לקהילה מוחלשת נוספת, למשל ערביות או חרדיות, תקבלו מצב בלתי נסבל. הן סובלות מאפליה בכל תחומי החיים: נישואים, בצבא, בתעסוקה, בדיור ועוד. נשים טרנסיות, לדוגמה, סובלות במקרים רבים מהטרדות ואלימות מינית קשה. על פי הדוח האחרון של האגודה למען הלהט"ב, חלה השנה עלייה של 60% במקרי האלימות נגד נשים בקהילה.

מצעד הגאווה בתל אביב (צילום: קורינה קרן, רויטרס)
הישגים כבירים למאבק | צילום: קורינה קרן, רויטרס

 
ללט"ביות קשה יותר להשתלב בחברה וגם הפתרונות שהן זקוקות להן הם ייחודיים. הצעדים "הרגילים" למניעת אפליה נגד נשים לא מספיקים. הם חייבים לעבור התאמה עבור הנשים הלט"ביות. למשל, למגר את האפליה בעבודה ובתעסוקה במסגרת עבודה משותפת עם נציבות שוויון הזדמנויות בתעסוקה לשילוב לט"ביות בקמפיינים נגד אפליה ובעד גיוון בתעסוקה, עבודה עם ארגון "מעלה" המקדם גיוון בתעסוקה כדי לכול במאמציו עבודות לטב"יות, מהלכי הסברה וחינוך של עובדים ומנהלים ועוד.

ברשות לקידום מעמד האישה הצגנו כבר לפני שלוש שנים שורה ארוכה של צעדים שצריך, ניתן וחשוב לקדם ברמה הלאומית, אך במקביל הבנו שהפתרון צריך להתחיל ברמה המקומית. לכן התחלנו להפעיל, באמצעות ארגון חוש"ן, תוכנית הכשרה בנושא נשים לט"ביות עבור היועצות לקידום מעמד האישה ברשויות המקומיות.

מצעד הגאווה בירושלים (צילום: החדשות12)
יש קבוצות בתוך הקהילה שדורשות יותר תשומת לב | צילום: החדשות12

התוכנית תתמקד במתן כלים פרקטיים לקידום נשים לט"ב בערים השונות ובבנייתה של תוכנית פעולה מותאמת יחד עם הגורמים המקצועיים בחוש"ן. זה צעד ראשון וחשוב, אבל לא נצליח לחסל את האפליה ללא מטריה רחבה של חקיקה והתערבות ממשלתית למען הציבור המוחלש הזה. מצעדי גאווה צבעוניים זה מצוין, אבל המשימה האמיתית היא שוויון - גם בתוך הקהילה.

>>> הכותבת היא מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה