לאורך כל היממה האחרונה מדברים על כך שהכתובת הייתה על הקיר: האזהרות וההתרעות, ועל דוחות מבקר המדינה שלא יושמו. עם זאת, זה לא מקרי שהאסון הזה קרה דווקא בשנה הזאת. האירוע הקשה בהילולה במירון הוא עוד סימפטום של מדינה שלא מנוהלת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
צריך להגיד, מדינת ישראל לא ממש מנוהלת בשנתיים האחרונות: אין כאן ממשלה שמתפקדת, והמערכות האזרחיות הולכות ונחלשות: מהעובדה שאין כאן תקציב כבר יותר משלוש שנים, דרך הניהול הבעייתי של משבר הקורונה ואפילו דרך מקרים של אגף השיקום שלא ממש מתפקד במשרד הביטחון.
הרבה ישיבות היו על מירון בשבועות האחרונים. החשש הגדול היה מפני הקורונה. רצו להגביל את מספר האנשים שיגיעו, רצו לאכוף את התו הירוק, אבל הפוליטיקאים לחצו ולחצו. הם רצו לעשות את האירוע הזה ללא כל הגבלה כדי שיהיו במירון כמה שיותר אנשים שחוגגים. באותן ישיבות השתתפו שרים בכירים וגם ראש הממשלה, אך אף אחד לא רצה לקחת אחריות על המקום הזה.
ואולי, זה חלק מהמחדל הגדול: מירון הפך לאקס-טריטוריה. מקום שאף אחד לא רצה לאכוף את החוק בו - לא משרד הדתות ולא המשטרה. יכול להיות שאם היו מתייחסים קצת יותר ברצינות להגבלות הקורונה, יכול להיות שאם היו אוכפים את התו הירוק, האסון יכול היה להיות קטן יותר, אולי אפילו נמנע. זה רק אחד מהלקחים שנלמדו מהלילה הקשה הזה. האחריות הממשלתית לא הייתה במירון, והפקירה את חייהם של אזרחים כה רבים למוות.
הפוליטיקאים, שבשנתיים האחרונות לא מצליחים להרכיב ממשלה והכניסו אותנו לכאוס פוליטי בלתי נגמר ובלתי אפשרי, הם אותם אלו שכמה שעות אחרי שיסתיימו ההלוויות ימשיכו עם המגעים הפוליטיים הכושלים, ימשיכו להחרים אחד את השני ואולי לא להצליח להרכיב ממשלה. הם ישכחו, שבעצם, קודם כל, וגם אחרי הכול, הם אמורים לעבוד בשבילנו.
הדוגמה הזאת של האסון הקשה במירון לא יכולה להסתיים רק בהאשמת הש"ג או במהנדס שאישר את היציאה הספציפית הזאת. הייתה כאן, מההתחלה ועד הסוף, מעורבות פוליטית מאוד גדולה של הפוליטיקאים בכל קיום האירוע הזה. כשם שידעו להתפאר בציוצים ובתמונות, עתה הגיע הזמן שגם ייקחו אחריות.