משפט נתניהו יתנהל 3 פעמים בשבוע ויעסיק אותו 24/7. 3 פעמים בשבוע, ימים שני, שלישי ורביעי – החל מינואר 2021: זו ההחלטה של השופטת רבקה פלדמן-פרידמן לגבי אופן ניהול משפט נתניהו. זו לא החלטה טכנית או פרוצדורלית, אלא מהותית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השופטת בעצם קובעת שהאינטרס הציבורי לנהל את המשפט בתדירות גבוהה ובמרווחי זמן מצומצמים היא אינטרס ציבורי ראשון במעלה, במטרה להגיע לחקר האמת במהירות האפשרית. מבחינת נתניהו אלו בשורות רעות. השופטת לא קיבלה את בקשת פרקליטיו לקיים את הדיון בתדירות של פעם בשבוע-שבועיים והמשמעות היא שראש הממשלה בעודו מכהן, ייאלץ להתייצב בבית המשפט חצי מימות השבוע.
זה נכון שאם נתניהו יבקש והוא צפוי לבקש פטור מהתייצבות בחלק מהדיונים - בית המשפט ייעתר לבקשה. אבל צריך לזכור שגם לראש הממשלה עצמו יש אינטרס להיות נוכח בחלק מהדיונים. סביר שנתניהו ירצה להסתכל בעיניים של עדי המדינה, אלו שהיו האנשים הכי קרובים אליו – ניר חפץ ושלמה פילבר, ובמיוחד בעיניו של האחרון שעדיין רוחש אליו כבוד רב, כפי שהוא עצמו מקפיד עדיין לומר. לאלמנט הפסיכולוגי, יודע נתניהו היטב, יש השפעה משמעותית גם על דיני ראיות.
אבל לתדירות הדחופה של ניהול המשפט יש גם השלכה רחבה יותר. ראש ממשלה, במיוחד בתקופה הנוכחית שצפויה ללוות אותנו גם אל השנה הבאה, עסוק בניהול ענייני המדינה הבריאותיים, הכלכליים, החברתיים ועוד. הוא מנהל ישיבות ממשלה ונפגש עם מנהיגים בעולם - מה שמעלה תהייה כיצד יצליח לשלב בין ניהול ענייני המדינה לניהול ענייניו המשפטיים, שכידוע הוא מעורב בהם עד לרמת הפרט האחרון.
10 חודשים יהיו לנתניהו מרגע פתיחת שלב ההוכחות ועד למועד העברת השלטון ברוטציה לבני גנץ. 10 חודשים (בהנחה שהרוטציה אכן תתממש) שבהם נתניהו יהיה ראש הממשלה בפועל אבל הוא יהיה גם הנאשם החליפי. ללא קשר לתוצאות המשפט זאת מציאות בעייתית מבחינתו ומבחינת הציבור.