שמעון פרס, האיש שידע אין סוף אכזבות מסקרים, נהג לומר שסקרים הם כמו בושם - טוב להריח אבל לא כדאי לשתות. המשפט הזה נכון כמובן גם על הסקרים של אתמול (שני), אך ייתכן שהריח יספיק כדי להשפיע על המהלכים הפוליטיים - כבר בשבועות הקרובים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לעתים, המגמה בסקרים חשובה יותר מהשורה התחתונה. כך לדוגמא לפני הבחירות האחרונות ראינו שהמומנטום היה עם נתניהו, ובימים הבודדים שחלפו בין פרסום הסקר האחרון לתאריך הבחירות זזו עוד כמה מנדטים לכיוונו. נתניהו כבר היה על 41 מנדטים, רק לפני שבועות בודדים ואתמול ירד ל-37. המשמעות היא שינוי כיוון לרעתו ובקצב מהיר למדי.
מדד שביעות הרצון מהתפקוד של נתניהו הוא נתון משלים - בדיוק כמו מדד ההתאמה לראשות הממשלה. כל עוד גנץ פיגר משמעותית אחרי נתניהו היה ברור שזה ישתקף במנדטים גם אם לקח לשני המדדים זמן להתיישר. גם כאן, כל עוד אי שביעות הרצון מנתניהו כל כך גדולה, ברור שהדבר ישתקף במנדטים. ייתכן שהציבור שלו יחפש כתובת אחרת, או פשוט יישאר בבית.
דווקא כשמסתכלים על מצב הגושים, גוש הימין נותר יציב עם 64 מנדטים. עם זאת, בתוכו יש 11 מנדטים ששייכים לבנט, ונתניהו לא היה רוצה למצוא את עצמו תלוי בו, במיוחד אחרי שהשליך אותו אחר כבוד לאופוזיציה. התמהיל הפנימי בתוך הגוש הופך הרבה פחות נוח לנתניהו.
ועדיין, כשאין מולו אלטרנטיבה ברורה, אין ספק שנתניהו היה רוצה ללכת לבחירות כדי להימנע מקיום הרוטציה אך הסקרים האחרונים מחייבים אותו לשפר עמדות לפני שיעשה זאת, וכשקורונה משתוללת לא ברור מתי והאם הוא ימצא את ההזדמנות המתאימה.