בזמן שהמשק נמצא במיתון, ויותר ממיליון אזרחים מובטלים, נתניהו וגנץ סיכמו אמש (שני) על הקמת הממשלה הרחבה ביותר שידעה מדינת ישראל. בצל הקורונה, מדינות רבות קיצצו בשכר נבחרי הציבור שלהם, ואילו בישראל - ההפך הוא הנכון, ממשלת החרום שתוקם תהיה מנופחת ובלי אף קיצוץ בהקשר לשכר של פוליטיקאים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
חגיגה של 36 שרי ממשלה, בנוסף ל-14 חברי כנסת שייכנסו בגלל החוק הנורווגי, ועוד 16 סגני שרים זה לא דבר זול והוא יעלה כמאה מיליון שקלים מדי שנה.
נתונים של משרד האוצר מראים שאם היינו מורידים את מספר השרים ל-18 כפי שהוחלט אחרי המחאה החברתית, הייתה נוצרת כזאת יעילות ציבורית במשק ובממשלה, כך שהיינו מצליחים לחסוך 800 מיליון שקלים אם לא היינו עומדים על מספר כפול של שרים.
אני לא מבינה איך ידיהם של נתניהו וגנץ לא רעדו כשהם חתמו על ההסכם הזה. ההחלטה על הממשלה הרחבה הזאת היא החלטה שערורייתית, מופקרת ומנותקת לגמרי מהמיתון במשק, יריקה בעין למיליון ומאה אלף מובטלים, ובפרט לבעלי העסקים הקטנים שקורסים.
איך הם יכלו להחליט על חגיגת בזבוזים שכזו בלי לנסות ליצור אפילו קמצוץ של התחשבות ציבורית. אז נכון, בניגוד למדינות רבות בעולם, כאן אין החלטה לקיצוץ בשכרם של השרים וחברי הכנסת. פשוט לא היה להם זמן לזה כי הם היו עסוקים בלנסח את הסעיף העוסק בשני מעונותיהם של רה"מ ומחליפו.