לא משנה מה יחליט בית הדין, המורים הם אלה שמשלמים את המחיר – שוב. היום (חמישי) צפוי בית הדין בירושלים לדון בצווי המניעה שמגישים משרדי החינוך והאוצר יחד עם השלטון המקומי, בבקשה להורות לרן ארז, יו"ר ארגון המורים, להאריך את שנת הלימודים ב-9 ימים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הסיבה לדרישה הזו? יפה בן דוד, מזכ"לית הסתדרות המורים, תאריך את שנת הלימודים בבתי הספר היסודיים וגני הילדים רק אם רן ארז גם הוא יאריך את השנה – בשם עקרון השוויון.
המורים שתחת רן ארז לימדו למידה מרחוק מהשנייה הראשונה, מהרגע שהופסקה מערכת החינוך. הם היו שם ללמד מרחוק, עם ילדים על הידיים, בתנאים לא פשוטים. ליוו את התלמידים לכל אורך התקופה, גם בחופשת הפסח ואחריה.
לכן, עכשיו, כשמבקשים מהם להוסיף 9 ימים נוספים המורים זועמים. הם לא מבינים על מה ולמה עליהם לתת את התוספת הזו, מה גם שהתלמידים כבר לא מגיעים לבתי הספר, לא בשבוע האחרון ובטח לא ב-9 הימים הבאים. את התעודות הם כבר כתבו ואפילו חילקו, וגם את החומר סיימו ללמד.
למה הם צריכים לשלם את המחיר על הריבים, המאבקים וההסכמים של הארגונים – זו שאלה גדולה. זה מציף ברשתות החברתיות דיונים סוערים של המורים, ששוב מרגישים שקי חבטות, שאף אחד לא סופר אותם, והם בעצם על תקן בייביסיטר – כדי לגרום למשק להמשיך ולפעול.
יואב גלנט נמצא בעצם במבחן ראשון מסוגו בכהונתו הקצרה כשר החינוך. אם ייכשל ולא יצליח לגרום לרן ארז ללמד 9 ימים נוספים זה פתח לבאות – לפניו עוד הסכמי שכר מול הסתדרות המורים, ועוד הרבה מאוד מגעים וסכסוכי עבודה מול ארז.
ואולי במקום להערך לקרבות הבאים, יש כאן הזדמנות לשר החדש, לתקן את כל מה שמעוות ביחס הציבור למורים, ואת האופן שבו תופסים המורים את עצמם. זה זמן לשינוי.