המשטרה והפרקליטות סגרו אתמול את שלושת מועדוני החשפנות האחרונים בתל אביב. זו הייתה החותמת הסופית של תהליך ארוך: באפריל האחרון פרקליט המדינה לשעבר, שי ניצן, הוציא הנחייה שלפיה הריקוד המיני "לאפ דאנס" ייחשב לזנות, ולכן צריכתו היא עבירה פלילית. ביולי נסגר מועדון ה"פוסיקט" אחרי מאבקים ארוכים. אחריו נסגרו גם מועדון "הבורסה", "הפלאזה" ועוד כמה נוספים שפעלו במחוז המרכז.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בשיחת טלפון אתמול עם עו"ד ניצן כהנא, ראש המטה למאבק בזנות ובסחר בנשים, מי שגם הובילה את המאבק לסגירת המועדונים, היא גמגמה כשהתקשרתי לשאול אם הידיעה אכן נכונה. אפילו היא התקשתה להאמין שהצעד נעשה. "זה יום היסטורי, אבל אני מפחדת לומר את זה", אמרה בחשש, למודת ניסיון מאכזבות קודמות.
אבל כנראה שזה אכן יום היסטורי. נעשתה פה עבודה ארוכה מאחורי הקלעים, פעילות משולבת של משטרת מחוז ת"א, אגף החקירות בביטוח לאומי, משרד הבריאות ומס הכנסה ת"א, כדי לאגף את כל הכיוונים האפשריים להוצאת צווי הסגירה לשלושת המועדונים האחרונים.
השאלה הכי חשובה, בעצם, היא מה עם הנשים? כן, שמענו את חלקן מתראיינות בתקשורת ומספרות שהן עבדו במועדונים מבחירה. שלא כולן מגיעות לזנות. שלא בכל המועדונים יש חדרים פרטיים מוסתרים.
ומולן נשים צעירות שנקלעו לחובות, שנולדו למציאות כלכלית קשה, שגדלו בבית בלי עורף משפחתי והתגלגלו לעבודה שכל יום צריך לשרוד בה. שסיפרו על המחיר הפיזי והנפשי שילווה אותן תמיד, שלא יעזוב גם כשהמועדונים יסגרו.
"אל תהיו צדקניות" שמעתי כל כך הרבה פעמים בביקורת על מאבק הנשים נגד מועדוני החשפנות. "צריך לאפשר למי שרוצה לעבוד בזה להתפרנס בכבוד". משפט אוקסימורוני.
לא משנה מה נגיד לעצמנו, גם אם בכל מועדון כזה היו 3 ואפילו 10 נשים שלכאורה קיבלו בהבנה את המציאות שנכפתה עליהן, היו עוד עשרות שלא מגיע להן לשלם את המחיר. נשים שלא היה מי שיגן עליהן לאורך חייהן, והגיע הזמן שאנחנו, הציבור, לא נשאיר אותן שקופות.
עכשיו צריך לדעת ללוות אותן, ולספק להן את המענה המקצועי והרגשי כדי שלא ימצאו את עצמן ברחוב. כנראה שזה לא הסוף, סביר להניח שנראה את בעלי המועדונים עוד נאבקים בבתי המשפט. ועדיין, יש פה אמירה חשובה של המשטרה ושל מערכת החוק - וזו בהחלט סיבה לשמוח.