בבחירות האחרונות בבריטניה זיהה בוריס ג'ונסון פלח מצביעים שמועמדים אחרים לא העניקו להם חשיבות רבה מדי. הימים הם ימי שפל פוליטי: במשך שלוש שנים וחצי ניסו חברי הפרלמנט בלונדון לקבל החלטות משמעותיות בנוגע לתהליך הגדול ביותר שעברה בריטניה בעשורים האחרונים. העם, ברוב דחוק, הצביע בעד הברקזיט אך המערכת הפוליטית הבריטית פשוט לא הצליחה להוציא את המהלך לפועל. מן הצד השני, במחוקקים לא הצליחו גם להביא לביטולו. המדינה כולה נתקעה בלימבו מייאש ומתסכל, פלונטר פוליטי שהשפיע רבות על הכלכלה, הבריאות, החינוך ולמעשה - על כל תחומי החיים בממלכה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ג'ונסון זיהה שרבים מבין המצביעים מתוסכלים מהמצב ומעוניינים פשוט לגמור עם הברקזיט ולהתקדם הלאה. היו מי שהתנגדו לברקזיט אך הגיעו למצב נואש כל כך שהיו מוכנים לתמוך בו - ולו רק כדי לסיים את הסאגה. ג'ונסון רץ בבחירות והקפיד להדגיש שרק הוא יוציא את הברקזיט לפועל ויפתור את המשבר. אנחנו במרחק נגיעה, אמר פעם אחר פעם, רק צריך לתת לי את הכוח ונהיה שם. הסוף ידוע: ג'ונסון זכה ברוב עצום, הצליח למשוך אליו מצביעים שמעולם לא בחרו בשמרנים ושולט כעת בבריטניה כמעט באין מפריע.
עד מערכת הבחירות של שנת 2020 הקפיד נתניהו לצעוק "גוועלד" רגע לפני ההצבעה. "שלטון הימין בסכנה", "הערבים נוהרים" - כולם חלק מהניסיונות של נתניהו לשדר למצביעיו שההפסד בוא יבוא ובקרוב והם חייבים להתעורר מהשאננות. הפעם זה שונה. נתניהו של הימים האחרונים מדגיש שהניצחון כל כך קרוב שאפשר לטעום אותו. "הסקרים הפנימיים מראים שיש לנו 59.7%", חגגו בכירי הליכוד, לאחר המועד האחרון לפרסום נתוני סקרים וכאילו שיש סקר שבכלל יכול לנבא עשיריות מנדט.
מה השתנה? אולי נתניהו, שגם מתנגדיו יודו שמחזיק בחושים הפוליטיים המחודדים ביותר במערכת, מצליח לזהות את פלח המצביעים שאחרים לא. ייתכן שבבלפור מבינים שהתסכול והייאוש של האזרחים מהמשבר הפוליטי בארץ כל כך עמוק שיהיו מי שיהיו מוכנים להצביע לכל מועמד אם יהיה קרוב מספיק לניצחון ולפתרון הפלונטר? להערכתי, בזמן שבכחול לבן עוד מדברים על המפלגה הגדולה כאילו ההיסטוריה לא לימדה אותנו שאין לדבר כל משמעות, נתניהו מכוון בדיוק לאותם מצביעים שאולי לא תומכים בו באופן טבעי אבל מעדיפים לראות אותו בעוד קדנציה מאשר עוד מערכת בחירות מטונפת ומייגעת.
בחירות הן חגיגה לדמוקרטיה, אבל בפעם השלישית בשנה כנראה שחגגנו קצת יותר מידי. הערב נדע אם ההימור של נתניהו השתלם, האם הצליח לרתום לזכותו גם את אלו שמעדיפים לסיים את החגיגה, ולהישאר מול הטלוויזיה בפיג'מה בבית.