בפעם הראשונה בעשור האחרון, נשים לקחו לעצמן את עמדת הכוח במלחמה הלא שוויונית בהטרדות מיניות. אז במה טמונה ההצלחה העצומה הזאת של קמפיין MeToo#? של ה-'האשטאג' הכל כך פשוט לכאורה #גםאני? בדיוק זה - הפשטות שלו. ה-'האשטג' הזה אפשר לראשונה לכל הנשים להיות חלק מקבוצה אחת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לא משנה אם את שחקנית הוליוודית מצליחה, אם את פוליטיקאית, או מהגרת עבודה - גילית שכולן עברו הטרדה מינית, כולן נפגעו, כולן חלק מהקבוצה. ולא רק תחושת השייכות התעצמה אלא גם תחושת ההזדהות - כשאלפי נשים שלא הכירו עמדו מאחוריהן וכתבו להן - #אנימאמינהלך.
מהפכת MeToo# הכריחה את המטוטלת הרגישה ביחסים בין גברים ונשים לנוע לצד הקיצון, מה שהוליד גם לא מעט ביקורת והתנגדות לקמפיין שלכאורה הלך רחוק מדי, שהרס את הרומנטיקה, שפתח פתח לא מבוקר לסגירת חשבונות אישיים ברשת.
אבל המטוטלת הזו אפשרה לראשונה לנשים לא לשתוק, לא לפחד. נשים שעד סוף העשור הזה לא העזו להעיר לקולגה בעבודה על הערה לא במקום, או להתלונן על תקיפה מינית שחוו מבן משפחה, קיבלו לראשונה אומץ לדבר והניעו ביחד את המהפכה.
ולא, MeToo# לא הרס את הרומנטיקה ולא הפך את הגברים לחלשים. תאמינו לי שזה ממש לא מסובך לדעת איך להחמיא בכבוד לנשים ואיך לחזר בלי להטריד מינית. לא יאמן שהתחלנו לדבר על זה רק ב-2017, אבל איזה מזל גדול שזה קרה.
הקלישאה אומרת שמהפכות לא קורות בין לילה, אבל מהרגע הראשון היה ברור שלא יהיה ניתן להחזיר את הגלגל לאחור. MeToo# העלתה לשיח ציבורי את השאלה מה לגיטימי, מה מותר להגיד ואיפה עובר הגבול? גם אם השאלות האלו לא מגיעות עם ספר הוראות, עצם זה שהן נשאלות - שם טמון השינוי.
עכשיו מה שנותר הוא למנף את המהפכה הזו לתחומים נוספים. לקדם שוויוניות לנשים גם בתפקידים בכירים במשק, בפוליטיקה, בשכר. בעולם כבר רואים תהליכים חשובים, וכמו ב-MeToo# הגיע הזמן שגם כאן, נתחיל לדרוש שינוי.
הערב במהדורה המרכזית: סיכום עשור ברשתות החברתיות- מהפכת MeToo# - המהפכה הנשית ששינתה את פני העשור.