העיריות מרוויחות הרבה כסף מדוחות החנייה שלכם. עיריית תל אביב גרפה בשנה האחרונה 115 מיליון שקלים מהדו"חות. בעיריית ירושלים גבו כמעט 28 מיליון שקלים ועיריית חיפה העשירה את הקופה של ב-9.5 מיליון שקלים.
נכנסתם לסטטיסטיקה? רגע לפני שאתם רצים לשלם את הדוח שימו לב: בעזרת כמה כללים פשוטים ולגמרי חוקיים, אפשר לבטל אותו לגמרי. שגיאות או אי בהירות הן בין הסיבות העיקריות לביטול דוחות חניה.
לכן, אל תתעצלו וקראו היטב את הדוח, ובדקו: האם מספר, סוג וצבע הרכב נכונים, והאם כל הפרטים, כולל תאריך ושעת העבירה מולאו. גם כתב היד של הפקח והחתימה שלו צריכים להיות ברורים. כל סתירה בין הפרטים שמצוינים בדוח לבין מה שקרה בשטח, כמו כתובת לא נכונה, פירוט לא מדויק של העבירה, או כיתוב על תמרור שיכול להיות נתון לפרשנות, יכולה להוות עילה לביטול הדוח.
טיפ: חנייה כחוק חוסכת כאב ראש
גם אם הדוח עומד בכללים, זה עדיין לא סוף פסוק: העירייה חייבת לשלוח לכם הודעת תשלום בדואר רשום. אם היא לא שלחה הודעה כזו תוך שנה מיום ביצוע העבירה - הדוח מבוטל. אם היא שלחה את ההודעה, בקשו מהעירייה עותק מהאסמכתא המקורית שמעידה על המשלוח.
בדרך כלל העירייה צריכה להשקיע מאמצים רבים במציאת המקור - ולא פעם, היא מעדיפה לבטל את הדוח במקום זאת. לא שילמתם את הדוח ועכשיו העירייה מאיימת כלפיכם בעיקול? שימו לב, לא מדובר ב"הוצאה לפועל" - לכן, יש לכם הרבה יותר מרחב פעולה.
אם העירייה לא עמדה בכללים, אתם יכולים להתנגד לעיקול. בכל מקרה זכרו, אסור לעירייה לעקל נכס ששוויו גבוה מסכום החוב, כמו הרכב שלכם למשל. אבל הטיפ הכי חשוב הוא כנראה להשתדל ולחנות כחוק - זה אולי לא חוסך כסף, אבל חוסך הרבה כאב ראש.