קטן קטן, הסושי הזה, אבל מבחינה תזונתית הוא נחשב לארוחה שלמה: האורז מספק את הפחמימות, הירקות את הסיבים והוויטמינים, האצות - חלבון, סידן וברזל, והדגים - אומגה 3. אבל רגע, האם זה אומר שהוא גם משמין כמו ארוחה שלמה? האם עברנו מפלאפל מטפטף טחינה לרולדת דג נא ענוגה, וזה אפילו לא עוזר לנו לרזות?
ד"ר מאיה רוזמן שוב שוברת לנו מיתוס, וטוענת בתוקף: ארוחת סושי יכולה בקלות להגיע ל-800 קלוריות, שזה לא פחות מהמבורגר עסיסי או רביולי ברוטב שמנת. החישוב שלה פשוט: בייחידה אחת של סושי יש 30-60 קלוריות - הכפילו את זה ב-6, הוסיפו לקומבינציה קונוס, ירקות בטמפורה או לא עלינו נודלס - וגזרתם על עצמכם ארוחה משמינה לכל דבר.
והאמת, סושי זה גם לא כזה בריא
ד"ר רוזמן ממשיכה לבאס, ומספרת לנו שלמרות הכל, ארוחת סושי היא לא הדבר הכי בריא ומזין שיכול לקרות לנו. באורז לבן, היא אומרת, יש ערך תזונתי נמוך ביותר, ברוטב הסויה יש כמויות בלתי נתפסות של מלח ועם הדגים הנאים תמיד אורבת סכנת חיידקי הליסטריה, המסוכנים במיוחד לנשים בהריון. אז כן, סושי ללא מיונז או טמפורה הוא אמנם דל שומן, אבל מלבד זה הערך שלו לתזונה שלנו הוא, אפעס, לא משהו. דווקא האצה, היא אומרת, מכילה המון בריאות: יש בה הרבה ויטמינים ומינרלים, אומגה 3 ויוד, שנחוץ לתפקוד של בלוטת התריס.