הסושי נתפס בעיני רבים מאיתנו כמזון דיאטטי, אבל גם כאן, לא כל מה שדל שומן בהכרח גם דל קלוריות. ביחידה אחת 30 -60 קלוריות, בפוטו מאקי עד 80. אם הזמנתם סושי בטמפורה, כמות הקלוריות מזנקת פי שניים לפחות.
בכל יחידה של סנדוויץ' סושי 200 קלוריות ומעלה, וקונוס - כמעט כמו רול שלם: 150 -350 קלוריות , ככל שמשדרגים את המנה המספר רק יעלה. אז קלוריות יש, ומה בנוגע לערך הבריאותי? נתחיל מבחוץ לבפנים:
האצות דלות מאוד בקלוריות ועשירות במינרלים כמו סידן וברזל. גם יוד יש באצות ולכן אנשים שסובלים מפעילות יתר של בלוטת התריס צריכים לשים לב לכמויות שהם אוכלים. באורז הלבן אומנם 0% שומן אבל הוא דל בוויטמינים ובסיבים תזונתיים ומוסיפים לו גם סוכר שלא תורם דבר.
המילוי אומנם קטן אבל גם לו יש השפעה: בדגים 3 -8% שומן, הסלמון עדיף כי שיש בו הכי הרבה חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3. פירות הים דלים בשומן אלא אם מטגנים אותם. המילוי העשיר ביותר בכולסטרול ובקלוריות הוא החביתה היפנית - טמאגו. יחד עם זאת, היא תורמת לגוף חלבונים איכותיים, אבץ, ויטמינים חשובים ולציטין.
אוכלים סושי? לא שוכחים את הרוטב
הטופו עשוי מפולי סויה, אין בו כולסטרול והוא עשיר בסידן וברזל. אבל...הוא גם מכיל פיטואסטרוגנים, שאינם מומלצים לצריכה בכמות גבוהה - בייחוד לא לסובלים מבעיות בבלוטת התריס או לנשים בסיכון גבוה לסרטן השד. רוב הירקות לא מכילים קלוריות אבל האבוקדו עתיר בשומן.
ומי אוכל סושי בלי להטביע אותו ברוטב? בסויה אין הרבה קלוריות אבל כמות המלח עצומה, הטריאקי סמיך יותר ומכיל גם סוכר, במאה גרם (חצי כוס קטנה) 300 -400 קלוריות ובספייסי מיונז מעל 70% שומן.
כמות הקלוריות בוואסאבי זניחה, כך גם בג'ינג'ר.
אז יש מי שאוכל סושי כנשנוש, אחרים מחשיבים זאת כארוחה שלמה, רק זכרו שכל שינוי בגודל, בתוספות וברוטב, משנה לגמרי את הערך הקלורי. זה נראה קטן אבל מדובר בארוחה של ממש ולא מדובר בארוחה דלת קלוריות בסופו של דבר. ברוב המקרים - ארוחה משביעה תכיל יותר מאשר רביולי בטטה ברוטב שמנת ערמונים.