"עשיתי הסבה מניהול, כי החלטתי לא לעשות מה שאני לא רוצה", אומר בועז ניר שלום, שמגדיר את עצמו כדוקטור באבלס, מומחה לבועות. "הקמנו את החברה לפני שבע שנים ותוך כדי הזמן היא גדלה והתפתחה. המטרה שלנו היא שיפור איכות החיים של אנשים דרך בועות הסבון, כל מופע הוא ארוך, כ-45-50 דקות, וזו ממש פרנסה והצלחה. אמא שלי תמיד רצתה שאהיה דוקטור - לאט לאט היא קיבלה גם את זה".
יצאנו לבדוק מקצועות שהם קצת שונים מהרגיל. כמו למשל ד"ר דיויד רוזנבלט, שמגדיר את עצמו כטועם מזון לכלבים. "כלבים חשובים בדיוק כמו בני אדם ואני דואג להם בדיוק כמו לילדים שלי", הוא מספר. "כל מוצר עובר מבחן טעימה שאני לא נהנה ממנו קולינרית, אבל זו עבודה רצינית שדורשת ידע מעמיק בנושא. תמיד רציתי להיות טבח, אז אולי זה סוג של פיצוי על הדבר הזה".
"המקצוע שלי הוא לקחת אגדה ולהפוך אותה מספר ודפים למציאות", אומר ניר וילד, כלומר "שר היער - מומחה לגמדים". "עשיתי עסקים רגילים כמו כולנו והחלטתי שאני לא מאושר", הוא מספר, "אז החלטתי לפתוח מתחם שלם הילד יוכל ללכת בתוכו. בכל מקום שיש בו אגדה - אני שם בשביל לכוון את האגדה כמו שהיא צריכה להיות".
"זו עבודה, פרנסה - עושים הכל", מסכמת שושנה עקביאן, מגהצת ציפיות במלון גרנד ביץ' בים המלח. "יש לי גם סיפוק מהעבודה ומחמאות והאורחים"
עוד ב-mako לימודים וקריירה: