בשנים האחרונות המזרקות העירוניות הפכו לטרנד הלוהט ביותר בחודשי הקיץ החמים. להורים מדובר בחווית בילוי אולטימטיבית, אבל תוצאות שהתגלו מבדיקה מיוחדת מראות תמונה עגומה: המים המרעננים שבהם משתכשכים הילדים מלאים בקוליפורמים, מחלות, זיהומים וחיידקים צואתיים.
בשבועות האחרונים צוות של "תונית חיסכון" הצטרף לביקורות של משרד הבריאות במזרקו הפופולאריות ביותר בתל אביב, בקריית אונו, באור יהודה ובחולון.
בכיכר גבעון בת"א המפקחים הגיעו למזרקה ובדקו את רמת העכירות והכלור ונוסף על כך - הם בדקו האם מסתתרים חיידקים מסוכנים שעלולים להזיק לבריאות. במים נמצא זיהום חמור מאוד, חיידקים, קוליפורמים צואתיים וחיידק הפסאודומונס.
"זיהום שחודר לתוך הדם"
עידו ווליניץ, מומחה ברפואה דחופה לילדים, ממיון ילדים בבית החולים אסותא באשדוד: "עצם העובדה שנתגלו במים ריכוזים גבוהים של חיידק הפסאודומונס, זה משהו שמאוד מטריד אותי בתור רופא ילדים. החיידק הזה יכול לגרום לזיהומים קשים בעור, למשל בחלל של האוזן, דלקות קשות בדרכי השתן - ועד זיהום שחודר לתוך הדם ופוגע בעצמות ובמערכת העצבים".
במזרקה בנמל תל אביב לעומת זאת כל הבדיקות יצאו תקינות. בחולון, במזרקה שנמצאת בגן הרצל במרכז העיר התוצאות מראות אחרת וגם במקרה הזה מערכת הבקרה איננה פועלת כראוי.
בפארק אונו, במזרקה שבפארק השכונתי הנמצא בפיקוח העירייה, נמצאו ליקויים ברמת סיכון בינונית ומשרד הבריאות דרש להשבית מיד את המזרקה.
במזרקה בתל ברוך התוצאה הפתיעה אפילו את המפקחים: המפעיל הכניס כמויות כלור של פי 10 עד פי 30 יותר מהתקן - דבר שיכול לגרום להרעלת כלור שיכולה לגרום לבעיות רפואיות רבות.
תגובת עיריית קריית אונו: "עם קבלת דרישת משרד הבריאות הותקן ציוד הביקורת הנדרש על ידי המשרד, נציגיו עודכנו בכך והמזרקה כעת תקינה".
תגובת עיריית חולון: "המזרקה סגורה זה למעלה מחודש, ואין בה כלל מםי. בימים אלה נמצאת בתכנון מזרקה חדשה שתוקם על פי התקנים העדכניים של משרד הבריאות".
תגובת עיריית תל אביב-יפו: "המזרקות המדוברות הן מזרקות נוי ובמקום קיים שילןוט האוסר על כניסה למזרקה. עם זאת, הוחלט על סגירתן לאלתר ובמים אלו מתבצעות בדיקות להשכרה ולהתאמת מזרקות הנוי למזרקות שכשוך על פי דרישות משרד הבריאות".