המשטרה מנהלת מלחמת חורמה בסוחרי הסמים, אבל מתברר שגם בשורותיה פועלים סוכנים כפולים. לבקשת חדשות 2, התיר בית המשפט העליון לפרסם את פרטיה של פרשה שעוררה מבוכה רבה במשטרה ובפרקליטות - שבמרכזה הצליחו שני סוכנים משטרתיים להערים על מפעיליהם, והבריחו תחת אפם לשטח ישראל עשרות קילוגרמים של סמים.
הסוכנים המדוברים הופעלו במשך שנים ושימשו מקורות מודיעיניים שמסרו לחוקרים מידע על הברחות סמים גדולות. אלא שלאחרונה התברר כי בהברחות שסוכלו בזכות הסיוע שהתקבל מהסוכנים אמנם נתפסו שקים גדולים, אך בהם הייתה כמות נמוכה באופן יחסי של סם טהור.
אחרי שהחשדות באשר לאמינותם החלו להתגבר, נערכה בדיקה של ריכוזי הסם הטהור בשקים - וכך נחשפה ההונאה. התברר כי הסוכנים נהגו לכוון את החוקרים למקום שבו הוסתרו שקים ובהם כמות קטנה באופן יחסית של סם, כשבאותה השעה הם עצמם הבריחו במכוניתיהם עשרות קילוגרמים של סמים שעליהם לא מסרו מידע למשטרה.
הפרקליטות העבירה את התיק לחקירת מח"ש, כדי לברר האם מדובר בטעות בהפעלת הסוכנים או שמא תמונת המצב חמורה בהרבה - שלפיה אחראים חלק מהשוטרים לעבירות פליליות קשות.
במסגרת חקירת הפרשה, נחקרו באזהרה קצינים בכירים באזהרה, בהם גם מפקד ימ"ר באזור שבו אירעו ההתרחשויות. האחרון אף כינה בחקירתו את פרקליטת המחוז, שבינתיים פרשה משורות התביעה, "תופרת תיקים ושקרנית".
הוא אף האשים כי "מישהו הכין את המשלוח בשבילנו ומבצע הברחה של חומר טהור בכיסוי חוקי שלנו, תחת אישור הפרקליטות".
בסיכומו של דבר, נסגר תיק החקירה נגד השוטרים בעילה של חוסר אשמה. אלא שבאותו הזמן, בחשאי ומאחורי דלתיים סגורות, בחסות צווי איסור פרסום, סיכמו אנשי הפרקליטות הסדר מביך עם הסוכנים הכפולים - מבריחי הסמים שסחרו בחומרים המסוכנים תחת אפן של רשויות החוק.
במסגרת ההסדר המקל במיוחד, במקום להישלח ל-20 שנים מאחורי סורג ובריח, הם צפויים לרצות עונש של שנים ספורות בלבד. אחד התנאים שנקבעו הייתה התחייבות של סנגוריהם של הנאשמים להתנגד לכל בקשה עתידים לפרסום הפרשה, בשל החשש הרב בפרקליטות שמא פרטי ההסדר ייחשפו.
מהפרקליטות נמסר בתגובה: "הסדר הטיעון שחתמה הפרקליטות עם הנאשמים (המקורות) נועד למנוע פרסום חומרי חקירה סודיים, כאלה הנוגעים להפעלת המקורות וזהותם והן בנוגע לחומרים מודיעניים רגישים ביותר, שחשיפתם עלולה לפגוע בביטחון המדינה".