התואר "הקצב הטוב בעולם" שמור לאחד, איב מארי לה בורדונק, מומחה פאריזאי בבשר בקר. אותו לה בורדונק זכה גם לכבוד הגדול שההמבורגר שלו הוכתר לטעים בעולם על ידי ה"ניו יורק טיימס", וזה, אתם בוודאי יודעים, לא עניין של מה בכך. אז לפני שאנחנו נותנים לכם את המתכון - אנחנו ממליצים בכל לב לצפות בכתבה המצורפת, אולי תלמדו כמה דברים שישדרגו לכם את הסטייק.
>> את הטיפים שלנו למנגל המושלם כבר קראתם?
ההמבורגר של איב מארי לה בורדונק (באדיבות אדום אדום)
מרכיבים (ל-4 מנות):
4 לחמניות
בצל אדום פרוס דק
לבשר:
300 גרם פילה בקר ללא שומן וגידים
300 גרם לב של ורד הצלע ללא שומן וגידים
50 גרם שומן בוקס
מלח ופלפל
לממרח:
300 מ"ל קטשופ
2 כפות ווייסקי איכותי
עלי תימין
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבשרים לקוביות של 1 ס"מ, נגד כיוון הסיבים בפריסה אחת.
2. חותכים את שומן הבוקס לקוביות של 1 ס"מ.
3. מערבבים היטב וצרים 4 המבורגרים דחוסים היטב.
4. מכינים ממרח על ידי ערבוב הקטשופ עם הוויסקי ועלי התימין.
5. חוצים את הלחמניות ומחממים בתנור.
6. צולים את ההמבורגרים לפי הטעם האישי ומפזרים מעל מלח ופלפל לפי הטעם.
7. מרכיבים את ההמבורגר עם הלחמניות, הבצל והקטשופ.