כבר עשרות שנים שהסרט "הלהקה" סוחף אחריו מעריצים רבים, אך הלהקות הצבאיות של היום, שונות מאלה שפעם היו מלאות תהילה ופרסום. בחודש שעבר החליטו בצה"ל להחזיר עטרה ליושנה ולרכוש בשיתוף קרן לב"י אוטובוס ללהקה הצבאית - ממש כמו זה שהיה בסרט.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עד עכשיו התניידו חברי הלהקה בתחבורה ציבורית ולכן פעמים רבות נמנעה מהם האפשרות להופיע בפני חיילים המוצבים בבסיסים מרוחקים. "היו רכבים של היחידות בהן הופענו והן היו צריכות לספק לנו את ההגעה לבסיסים השונים", ציינה רב"ט דניאל רובין, זמרת בלהקת חיל החינוך. "זה הרבה פעמים היה מסובך ולא תמיד היה להם כסף ותנאים להביא אותנו - אז פשוט לא היינו מגיעים".
היום, בזכות האוטובוס החדש, חברי הלהקות הצבאיות יכולים להגיע גם לבסיסים ומוצבים על הגבול, ולשיר לחיילים גם מחוץ לאולמות בתי החייל ובטקסים - ממש על מגרש המסדרים. "אנחנו מרגישים יותר משמעותיים", אמרה רב"ט דנה אמדו, בסיסטית בלהקה. "הגענו למוצבים נידחים והרגשנו משמעותיים באמת".
הרבה דברים השתנו מאז הלהקות הצבאיות היוו את כרטיס הכניסה לעולם הבידור הישראלי. הכוכבים הגדולים נולדו שם החל מאריק אינשטיין, שלום חנוך ועד חברי להקת כוורת. מיטב הכותבים התגייסו לחבר להם שירים, וההופעות שלהם נחשבו להצגה הכי טובה בעיר - גם אם זה היה בשטח אש. היום לעומת זאת, מרבית הכוכבים נולדים בפריים טיים ושירי הלהקה הצבאית מתבססים בעיקר על גרסאות כיסוי.
"לא מנסים לקדם הקריירה, מדובר בשליחות"
חצי מיליון שקלים השקיעה עמותת ליב"י באוטובוס חדיש, שישמש את הלהקה ויחזיר אותה לחיילים. האוטובוס החשד נחנך בתחילת החודש שעבר בטקס צבאי על פי התקן. "זה ממש אוטובוס תיירים", אמרה מירי אלוני, ששירתה בלהקת הנח"ל בשנות ה-70. עבור הזמרות מירי אלוני ודפנה ארמוני, אוטובוס ה-D500 המיתולוגי של אגד מימי הלהקה הצבאית היה בית שני - אם לא ראשון.
הזמרות הוותיקות נהגו לבלות באוטובוס במשך שעות ארוכות ושם גם התרחשו רוב הדרמות הגדולות, המריבות והתככים ושם גם נרקמו תכניות לעתיד. "אני זוכרת את דני סנדרסון יושב מאחורי שמוליק הנהג וכותב במחברת", סיפרה אלוני. "אני הייתי בטוחה שהוא כותב יומן, אבל בדיעבד מתברר כי הוא כתב את השירים לכוורת".
באוטובוס נולדו גם אהבות חדשות. "ירדנה ארזי ועמוס טל-שיר התחברו באוטובוס הלהקה", ציינו הזמרות. "אופירה גלוסקא ונחום שגיא, בעלה עד היום, התחברו גם הם באוטובוס. באוטובוס הזה לא יקרה הרבה כי ממש אפשר לישון פה".
אמנם החברים בלהקות הצבאיות כיום מאוד מוכשרים, אך בעידן המסרונים והשופטים המסתובבים השירות בלהקה הפך למחנה אימונים. "אני מסתכל על השירות שלי לא בשביל להתפרסם או כדי לקדם את הקרייררה שלי" טען טוראי אביב חן, קלידן וזמר בלהקת חיל החינוך. "מה שאני עושה פה זה בעצם שליחות אני מגיע למוצבים ומנסה להעלות את המורל לחיילים".