אחרי שוודיה, בריטניה וספרד - הגיע תורה של צרפת: ברוב של 339 תומכים מול 151 מתנגדים, החליט הבית התחתון של הפרלמנט הצרפתי להכיר במדינה פלסטינית. למרות שמדובר בצעד סמלי בלבד, חברי הפרלמנט בפריז מקווים כי ממשלת צרפת תשתמש בהכרה בפלסטין כחלק מהמאמצים לפתור את הסכסוך בין ישראל לפלסטינים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
שר החוץ הצרפתי לורן פביוס אמר כי הממשלה לא תהיה מחויבת להחלטה שתתקבל בהצבעה. עם זאת, הצהיר פביוס כי הסטטוס קוו בין ישראל לרשות הפלסטינית אינו מתקבל על הדעת, וכי צרפת תכיר במדינה פלסטינית באופן רשמי אם לא יחל בקרוב סבב שיחות נוסף בין הצדדים.
ההצעה, שאושרה ברוב גדול בפרלמנט, מגיעה על רקע סקר שהתפרסם לאחרונה בצרפת, המגלה כי 63% מהצרפתים תומכים בהקמת מדינה עצמאית לפלסטינים.
"למרות שזה היה צפוי, תוצאות ההצבעה היום מאכזבות ומצערות", אמר חבר הפרלמנט מאיר חביב. "זוהי החלטה שגויה שמחזקת את הטרור ומרחיקה את השלום. צרפת בפרט ומדינות אירופה בכלל חושבות כי ניתן לפתור סכסוך מורכב בן עשרות שנים באמצעות הצהרות בבתי פרלמנט הנמצאים אלפי קילומטרים מהמזרח התיכון".
שוודיה, ספרד, בריטניה ואירלנד הכירו בפלסטין
ההחלטה לקדם את ההצעה התקבלה במהלך דיון שנערך לפני כחודש בבית התחתון של הפרלמנט, שבו השתתפו חברים במפלגת השלטון. את המהלך קידמה אליזבת' גיגו, ראשת ועדת החוץ של הבית התחתון.
מלבד צרפת, הודיע בחודש אוקטובר האחרון משרד החוץ השוודי באופן רשמי כי שוודיה מכירה במדינה פלסטינית עצמאית. מדובר בצעד שנעשה על ידי ממשלת השמאל החדשה במדינה, לאחר שהממשלה הקודמת נמנעה מהמהלך, למרות קריאות מצד הקהילה המוסלמית הגדולה במדינה הסקנדינבית.
שלושה שבועות לפני כן הצביע הצביע גם הבית התחתון של הפרלמנט הבריטי בעד הכרה במדינה פלסטינית, ברוב של 274 תומכים מול 12 מתנגדים בלבד. למרות העובדה שמדובר בדיון סמלי ולא מחייב, מדובר בחיזוק משמעותי למאמצים הדיפלומטיים שמוביל יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן. מלבד בריטניה ושוודיה, הכירו לאחרונה גם בתי המחוקקים של ספרד ואירלנד במדינה פלסטינית.